|

Bursa GESİAD KOBİ Bakanlığı istiyor

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin, KOBİ'leri tek çatı altında toplayacak "KOBİ Bakanlığı" kurulmasını 2007'nin de 'KOBİ Yılı' ilan edilmesini istediklerini açıkladı.

Osman Kepenek
00:00 - 17/01/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:27 - 17/01/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursa GESİAD KOBİ Bakanlığı istiyor
Bursa GESİAD KOBİ Bakanlığı istiyor

Bursa Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin, AB ile müzakere sürecinde bundan sonra atılacak adımların büyük önem kazandığını belirtti. 1996 yılının KOBİ yılı ilan edildiğini hatırlatan Sezgin, KOBİ Bakanlığı kurularak 2007'nin 96'da olduğu gibi KOBİ yılı ilan edilmesini istedi. İşyeri ve çalışan sayısı ile katma değer olmak üzere üç önemli göstergeye bakıldığında küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ülkenin dokusunda önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Sezgin, KOBİ'lerin AB'ye girişle birlikte, uluslararası rekabete hazır olmasını zorunluluğunu vurguladı.

Sezgin, 2007 yılının "KOBİ Yılı" ilan edilmesini ve KOBİ'lerle ilgili yeni yapılanmalara gidilmesi gerektiğini söyledi. 1996'nın KOBİ yılı ilan edildiğini hatırlatan Sezgin, "AB ile müzakere sürecinde bundan sonra atılacak adımlar çok daha büyük önem kazanmıştır. 2007 yılını vakit kaybetmeksizin KOBİ yılı ilan ederek, KOBİ'lerimizi geleceğe hazırlayacak yapının bir an evvel oluşturulmasını sağlamalıyız. Aksi takdirde AB karşısında Türk KOBİ'lerinin rekabet şansı olmayacaktır. KOBİ'lere hizmet veren kamu ve sivil toplum örgütleri yakın işbirliği yaparak, koordineli çalışmalar için bir araya gelmelidir" şeklinde konuştu. Ekonominin yükünü KOBİ'lerin çektiğini dile getiren Sezgin, "AB ile rekabet konusunda KOBİ'lerle ilgili kurumlar arasında çok büyük bir kopukluk var. Türk KOBİ'lerinin uluslararası alanda rekabette zorlandıkları da bir gerçek" dedi. Sezgin, AB müzakere sürecinde seslerini yeterince duyuramayan ve çözülmesi gereken çok büyük sorunları olan KOBİ'leri tek çatı altında toplayacak "KOBİ Bakanlığı" kurulmasını istediklerini belirtti.


17 yıl önce