|

Kentler Birliği'nden Konya'ya tam güven

Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin Konya'daki Genel Kurul toplantılarına katılan belediye başkanları ve temsilcileri, Konya'da 2008 yılında yapılacak konferansın sorunsuz geçeceğine inandıklarını belirterek, güvenlik konsunda da tam not verdiler

Hüseyin Taşan
00:00 - 28/06/2007 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 28/06/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Kentler Birliği'nden Konya'ya tam güven
Kentler Birliği'nden Konya'ya tam güven

24 Haziran 2007 tarihinden bu yana Konya'da gelecek yılki konferansın ayrıntılarını konuşan ve yol haritasını belirleyen Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Kurul üyeleri, Konya'daki tarihi mekanları gezmeyi de sürdürdü.

Mevlâna Müzesi ve Çatalhöyük'ün ardından Glistra ve Sille'de incelemelerde bulunan Avustralya'nın Ballarat, Japonya'nın Nara, Avusturya'nın Viyana, Ukrayna'nın Kiev, Güney Kore'nin Gyeongju ve Çin'in Xi'an şehirlerinin temsilcileri tarihi dokuya hayran kaldı. Tarihi mekanları gezerek bilgi alan heyet, binlerce yıl öncesinden kalan eserleri tek tek inceledi. Yaptıkları gezi ve incelemelerle ilgili Glistra'da bilgi veren Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Hisakazu Takagi, Konya'da gördüğü her şeyden çok etkilendiğini dile getirerek, gelecek yıl konferans için Konya'ya gelecek konukların da şehirden çok etkileneceğini ifade etti. Konya'da kendilerini çok rahat hissettiklerini kaydeden Takagi, "Genel Kurul toplantısını Konya'da yapmakla doğru bir karar verdiğimize inanıyorum. Yaptığımız gezilerde en çok etkilendiğim yer Çatalhöyük oldu. Çünkü orası sadece Konya'nın değil, insanlığın bir mirasıdır" dedi. Bir önceki toplantının ev sahibi olan Avustralya'nın Ballarat şehri Belediye Başkanı David Vendy ise, Sille'de gördüğü iki bin yıllık yerleşim yerleri kendisini çok etkilediğini belirterek, Sille'yi gelecek yıl çok sayıda insanın ziyaret edeceğine inandığını ifade etti. Tarihi mekanların insanların bir araya getirdiğini vurgulayan Wendy, Konya'nın gelecek yılki toplantılara harika bir ev sahipliği yapacağını kanıtladığını, çünkü Konya'nın bu konuda yeterli altyapı ve tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Genel Kurul toplantısı için Konya'da bulunan belediye başkanları ve temsilcileri ile hem toplantılarda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu, hem de misafirler onuruna verdiği yemekte çalışmalar hakkında bilgi aldı. Misafirlere çeşitli hediyeler veren Başkan Akyürek, gelecek yılki toplantıların en iyi şekilde yapılması için gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade etti.


17 yıl önce