|

KTO-Karatay Üniversitesi onaylandı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KTO-Karatay Üniversitesi'yle ilgili tasarının onaylandığnı açıkladı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, "KTO-Karatay Üniversitesi kanun tasarısını ele alarak kabul eden, başta Başbakanımız Sayın Erdoğan olmak üzere Bakanlar Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum"dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 4/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 18:25 - 4/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
KTO-Karatay Üniversitesi onaylandı
KTO-Karatay Üniversitesi onaylandı

Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak olan KTO-Karatay Üniversitesi'yle ilgili önemli bir aşama daha sonuçlandı. KTO-Karatay Üniversitesi'nin kanun tasarısı Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda ele alınarak kabul edildiği Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek tarafından kamuoyuna duyuruldu.


KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen tasarının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edileceğini belirterek, "KTO-Karatay Üniversitesi kanun tasarısını ele alarak kabul eden, başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlar Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum"dedi. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi'ni hedefledikleri zamanda hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.


CUMHURBAŞKANI'NIN ONAYINI BEKLİYOR

Üzülmez, "Konya'yı tarihi misyonuna yeniden kavuşturmak için çıktığımız bu yolda son olarak Üniversitemizin kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmiştir. Bundan sonra kanun tasarımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilecek burada görüşüldükten ve Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandıktan sonra KTO-Karatay Üniversitesi tüzel kişiliğine kavuşmuş olacaktır. Bu sürecinde hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu.


Üniversite temelini 12 Kasım tarihinde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Konya protokolü ve halkın yoğun katılımıyla attıklarını hatırlatan Üzülmez, üniversitenin yemekhane, kütüphane, rektörlük ve eğitim bloklarının inşaatlarına hız verdiklerini söyledi. Ayrıca Hüseyin Üzülmez, üniversiteyi önümüzdeki eğitim yılına açmayı hedeflediklerinin altını çizerek, üniversitenin kuruluş aşamalarına katkı sağlayan bütün kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.



15 yıl önce