'Partilerin değil milletin anayasası'

Kenan Tokgöz
00:00, 31/08/2010, SalıG: Güncelleme: 14:16, 31/08/2010, Salı
Yeni Şafak
'Partilerin değil milletin anayasası'
'Partilerin değil milletin anayasası'

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, referandumda herkesin kendi için karar vereceğini söyledi. Hasgür, "Anayasa değişikliğinin AK Parti ve diğer partilerin üstünde olduğunu milletin kendi için karar vereceğini unutmaması gereklidir" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Menderes ilçesini ziyaret ederek 12 Eylül tarihinde oylanacak anayasa değişikliği paketi ile ilgili görüşlerini vatandaşlar ile paylaştı. Menderes ilçesinde köy ve mahalleleri gezerek vatandaşlar ile görüşen İbrahim Hasgür, anayasa değişikliğinin partiler üstü olduğunu ve hazırlanan anayasa paketinin AK Parti anayasası değil milletin anayasası olduğunu söyledi. Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelen Prof. Dr. Hasgür, vatandaşlara anayasa değişikliği paketinde oluşturulan 26 maddeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Referandum da herkesin kendi için karar vereceğini söyleyen İbrahim Hasgür, “Biz bu anayasa hazırlarken sivil toplum örgütleri, odalar, dernekler ve vakıflar ile bir araya geldik. Maddeler bu örgütlerin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturuldu. Fakat bazı insanlar şartlanmış. Yargıyı ele geçirmek için AK Parti anayasası olduğunu söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Maddeleri biz değil halkın temsilcileri oluşturdu. Bu yüzden karar verirken herkesin partiler üstü karar vermesinin istiyoruz. Anayasa da her vatandaşın sorunu ile ilgili bir çözüm var. Biz evet için 40 neden gösteriyoruz. Diğer partiler hayır kampanyasında ise ekseni farklı noktaya kaydırıyor. Millet bizden memnun değilse 8-9 ay sonra yapılacak seçimlerde kararını verir. Anayasa değişikliğinin AK Parti ve diğer partilerin üstünde olduğunu milletin kendi için karar vereceğini unutmaması gereklidir" şeklinde konuştu.


BELEDİYEYE VERYANSIN

Belediyenin hizmet getirmemesi, alt yapı eksikliği ve mahalle okulunun çok eski olduğundan dert yanan Menderesli vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Prof. Dr. Hasgür, "Belediye hizmet veremediği takdirde eğer bizden resmi kanallar yolu ile yardim isterse biz gerekli hizmeti vermek için hazırız. Fakat resmi kanallar yolu ile yardım istemezse onların görev ve yetki alanlarına müdahale edemeyiz. Bu hizmet vermeme durumunun ekonomik olduğunu düşünmüyorum. Yeterince çalışmamakla ilgili bir konudur. Bu bölgede 20 yıldır aynı partinin üyeleri seçiliyor. 20 yıldır halledilemeyen basit sorunlar var" diye konuştu.


"DEMOKRASİ ARTACAK"

İftarını Çamönü köyünde Er ailesinin sofrasında açan İzmir Milletvekili Prof Dr İbrahim Hasgür, iftarın ardından köy kahvesinde köylüler ile buluştu. Milli iradenin önündeki engellerin kalkması için anayasa değişikliğinin gerekli olduğuna vurgu yapan Hasgür, "Biz buraya AK Parti icraatlarını anlatmak için gelmedik. Bu anayasa değişikliği kimin yaptığı önemli değil. Önemli olan bu değişikliğin toplumu daha ileri taşıyıp taşımayacağıdır. 'Bu değişiklik daha fazla demokrasi sağlayacak mı?' vatandaşlarımızın oy kullanırken bunu dikkate almasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha fazla demokrasi ve özgürlük için 'evet' diyeceğini bilmesini istiyoruz" dedi.


Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026