|

Suriye'yle işbirliğine 2 milyonluk kaynak

DİKA Uzmanı Bedri Yay, MÜSİAD Mardin Şubesi üyelerine Türkiye-Suriye Bölgeler arası İşbirliği Programı hakkında bilgi verdi. Bedri Yay, program için ve hazırlanacak projeler için 2 Milyon 500 Bin TL kaynak ayrıldığını söyledi.

Mehmet Atay
00:00 - 13/01/2011 Perşembe
Güncelleme: 18:44 - 13/01/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Suriye'yle işbirliğine 2 milyonluk kaynak
Suriye'yle işbirliğine 2 milyonluk kaynak

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü ve DİKA Uzmanı Bedri Yay Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi'nin düzenlediği Dost Meclis toplantısına katıldı. DİKA Koordinatörü Bedri Yay, “Türkiye-Suriye Bölgeler arası İşbirliği Programı” çerçevesinde MÜSİAD üyelerini bilgilendirdi. Şube Başkanı Kazım Aksoy'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda DİKA Koordinatörü Bedri Yay, “Suriye ile ticari ilişkileri arttırma amacını taşıyan ikili ticari programın bölge işadamları ve bölge halkı için büyük bir önem arz etmektedir. Bu alanda işadamlarımıza ve bütün müteşebbis Sivil Toplum Örgütlerine yardımcı olmaya hazırız. DİKA olarak resmi bir mesaimiz yoktur. 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz. Ancak bölge müteşebbislerimizin de birlikte iş yapma kültürünü de geliştirmeleri gerekmektedir. Bu sıkıntıyı mutlaka aşmaları şarttır.” açıklamasında bulundu.

Türkiye-Suriye Bölgeler Arası İşbirliği Program Başvuru rehberini hazır bulunan MÜSİAD üyelerine dağıtan Yay, Mali Destek Programı'nın iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri güçlendireceğini, 2010 yılında alınan karar ile programa Mardin ilinin de dahil edildiğini, bu faaliyetlerin koordinasyon görevinin Dicle Kalkınma Ajansında olduğunu belirtti.


PROJELER İÇİN 2 MİLYON 500 BİN TL KAYNAK

Programın en önemli amacının, her iki ülke arasındaki Kültür ve Turizm işbirliğinin arttırılması ile girişimcilerinin desteklenmesi olduğunu belirten Koordinatör Bedri Yay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Her iki ülkeyi geliştirecek program için ve hazırlanacak projeler için 2 Milyon 500 Bin TL kaynak ayrılmıştır. Bu miktar, projesi uygun olan girişimcilere dağıtılacaktır. Bu projeler için KOBİ'ler, STK'lar, Danışmanlık şirketleri ve kamu yararına çalışan Meslek kuruluşları başvuru yapabilirler. Her başvuru sahibi Dicle Kalkınma ajansına en fazla 4 proje ile başvurabilir, ajans da bunlardan en fazla 2 tanesine mali destek sağlayabilecektir. Başvuru yapmak isteyen proje sahipleri istenilen belgeleri DİKA'dan temin edebileceklerdir.” dedi. Toplantıda hazır bulunan MÜSİAD üyelerinin çeşitli sorularını yanıtlayan Bedri Yay, son başvuru tarihinin 03 Şubat 2011 tarihi olduğunu, bütün başvuruların Ajans tarafından kurulacak bir değerlendirme komitesi tarafından değerlendirileceğini belirtti.


13 yıl önce