Bugün Kadirov'a yarın Esed'e götürürler

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocefendi''nin Anadolu''daki talebeleri ve sevenleri, Muhammet Keskin ve Şefik Kocaman''ın organize ettiği Çeçenistan ziyaretini önlemek için İstanbul''a koştu. Cemaatin önde gelenleri toplantıda, ''Hocaefendi''yi bugün Kadirov''a götürmek isteyen yarın Esed ya da Sisi''ye de götürür'' dedi.

İstihbarat Servisi Yeni Şafak
Bugün Kadirov'a yarın Esed'e götürürler
Mahmut Ustaosmanoğlu''nun Çeçenistan Rus yanlısı Devlet Başkanı Kadirov ile görüştürülmek istenmesi cemaat içinde infiale neden oldu.

Mahmut Efendi''nin Anadolu''daki sevenleri, cemaatin önde gelenleri ziyareti engellemek için İstanbul''a akın etti.

İSTİŞARE SONUCUNU İLETECEKLER

İsmailağa''da yapılan toplantıda cemaatin önde gelen isimlerinin istişare sonucunda vardıkları sonucu Mahmud Efendi ile paylaşacağı ve gerek duyulması halinde de kamuoyuna bilgi verecekleri öğrenildi.

KESKİN VE KOCAMAN''A SERT TEPKİ

Toplantıda Hocaefendi''yi yanlış yönlendirerek Çeçenistan''a götürmek isteyen Muhammet Keskin ile Şefik Kocaman''a sert tepki gösterildiği öğrenildi. Bazı hocalar ''Efendi Hazretlerini bugün Kadirov''a götürmek isteyenler yarın Esed ya da Sisi''ye götürebilir'' ifadelerini kullandı.

Kayıplara karıştılar

Çeçenistan ziyaretini organize ettikleri ortaya çıkan ekip kayıplara karıştı. Hocaefendi''nin ikametgahının da bulunduğu Çavuşbaşı''ndaki Marifet Derneği''nin yöneticisi Muhammed Keskin ile yardımcısı Şefik Kocaman''ın aralarında olduğu organizasyon ekibine birkaç gündür kimse ulaşamıyor.