Gündem Katliam kutlaması

Katliam kutlaması

Deyrizor’un Bagoz bölgesinde akılalmaz vahşete imza atan ABD ve PKK, katliamı birlikte kutladı. ABD bayrakları ve PKK-PYD paçavralarının yan yana asıldığı üste, Amerikalı temsilci Wiliam Robak, kahraman ilan ettiği Şahin Cilo ve Şervan Derviş gibi elebaşlarına plaket verdi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Katliam kutlaması
ABD’liler, PKK elebaşlarından Şahin Cilo’ya plaket verdi.

ABD-PKK ittifakı, sözde DEAŞ’a karşı başlatılan operasyon kapsamında Deyrizor Hecin bölgesinde 11 bin sivili katletti. Bagoz’da 6 bin sivili hava ve kara bombardımanları ile öldüren ABD ve PKK, son 6 aylık dilimde 170 bin sivili de beldelerinden sürdü. DEAŞ tiyatrosunun sahnelendiği Bagoz’u işgal eden PKK’lı teröristler, katliamı ABD’li asker ve siyasi temsilcilerle birlikte Hak el Omar’daki ABD üssünde kutladı. PKK’lı elebaşlarının katıldığı bandolu kutlamalarda ABD bayrakları ve PKK-PYD paçavraları yan yana asıldı.

HEPSİNİ KAHRAMAN İLAN ETTİ

ABD temsilcisi Wiliam Robak yaptığı konuşmada, PKK-PYD’ye övgüler yağdırıp teröristleri kahraman ilan etti. PKK elebaşlarına plaket veren Robak, bir de sözde zafer anıtının açılışını yaptı. Üsse çağrılan Şahin Cilo, İlham Ahmed, Elder Halil, Mustafa Bali ve Şervan Derviş gibi PKK’lı elebaşlarına plaket verildi. Sözde PKK marşlarının çalındığı törende konuşan Şahin Cilo, örgütün ABD yardımı ile 52 bin km2 alanda hakimiyet sağladığını ve Şam yönetiminin PKK tarafından kurulan özerk yönetimi tanıması gerektiğini söyledi.

O TERÖRİSTLER TECAVÜZCÜ

ABD’nin Deyrizor’da zafer nişanı taktığı PKK’lı teröristler, Münbiç’te 2 kadına tecavüz etmişti. Münbiç’te yaşayan ve yakınlarını ziyaret amacıyla Cerablus’a gitmek isteyen 14 yaşındaki kız ve 25 yaşındaki 8.5 aylık hamile yengesi, Avn Dedet bölgesindeki kontrol noktasında alıkonularak birçok PKK’lının tecavüzüne uğradı. Mağdur aile ve hastane yetkilileri, her iki mağdurun da yaşadıkları nedeniyle büyük bir travma geçirdiği ve tedavi altına alındıkları bilgisini verdi. Hamile kadın ve bebeğinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bagoz’da katledilenlerin 900’ü çocuktu.
Bagoz’da katledilenlerin 900’ü çocuktu.

ABD-PKK vahşeti

ABD ve PKK, son 1 ay içinde 6 bin sivili katlettiği Deyrizor’un Bagoz bölgesinde akıl almaz bir vahşete imza atmıştı. Yanan kamplarda üst üste yığılı cesetler ve cesetler arasındaki yaralı kadın ve çocukların görüntüleri vicdanları yaralamış, öldürülenlerin 900’ünün çocuk olduğu bildirilmişti. Katledilen 300’den fazla sivil kepçelerle açılan çukurlara doldurulurken, bombardımanda yaralanan 40’tan fazla kişinin de canlı canlı toprağa gömüldüğü ortaya çıkmıştı.

  • Teröristler evleri yaktı
  • Fırat’ın doğusunda Münbiç ile birlikte terör işgalinin devam ettiği Tel Rıfat’ta PKK’lı teröristler 30’dan fazla evi yaktı. Tel Rıfat sakinlerinden Rıdvan Kalender, PKK işgaline karşı genci-yaşlısı ile topyekun direniş sergilediklerini, 21 Mart Nevruz kutlaması adı altında onlarca evin PKK’lılar tarafından yakıldığını belirtti. Halen 50 bin Tel Rıfatlı sivilin kamplarda yaşadığını ve 3 yıllık işgale son verilmesi gerektiğini kaydeden Kalender, “Bu uğurda savaşmak için tüm varlığımızı feda etmeye hazırız” dedi.

Deyrizor’da vahşi katliam

Diri diri gömdüler