|

Antalya iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak? 2024 Antalya iftar vakitleri

Antalya akşam ezanı ve iftar vakti, Antalya ezan ve namaz vakitleri haberimizde. Mübarek Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazan ayı Müslümanlar için iftar saatlerinin bekleyeceği heyecan dolu olacak. Antalya'da oruç tutan Müslümanlar için Antalya akşam ezan saati ve iftar vakitlerini haberimizde paylaştık. Diyanet 2024 Ramazan imsakiyesine göre 2024 Ramazan ayı Antalya imsak vakti, akşam ezanı ve iftar vaktileri haberimizde.

11:17 - 11/03/2024 Pazartesi
Güncelleme: 08:50 - 7/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Antalya iftar vakti
Antalya iftar vakti
Antalya 2024 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2024 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Antalya iftar vakti, Antalya akşam ezanı, akşam namazı ve
haberimizde.

Antalya iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak?

Antalya imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2024 Antalya imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Ramazan ne zaman, hangi gün başlıyor 2024?

Bu yıl Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. İlk gün olan Pazartesi, Müslümanlar için iftar saatlerini bekleyeceği heyecan dolu bir gün olacak. Oruç ibadeti, 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek, bu süre içinde Müslümanlar tuttukları oruçlarla manevi bir arınma sürecinden geçecekler.

İlk iftar ne zaman 2024?

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı 10 Mart Pazar günü, yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak.

Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

Antalya'da ilk teravih namazı ne zaman 2024?

Antalya'da 22 Mart Çarşamba günü yatsı ezanı 20:22'de okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının farzının ardından kılınmaya başlanacak.

Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün 2024?

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı'nın önemli günleri:
  • 9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü (yarım gün tatil)
  • 10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı'nın 1. Günü
  • 11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı'nın 2. Günü
  • 12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı'nın 3. Günü

Antalya'nın Tarihi

Antalya, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir şehirdir. Antik çağlardan itibaren Likya, Pers, Roma ve Bizans gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Daha sonra Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları döneminde de önemini korumuştur. Antalya, tarihî ve kültürel mirasıyla bilinen önemli bir turizm merkezidir.

Antalya'nın Nüfusu

Antalya, Türkiye'nin en kalabalık beşinci şehri konumundadır. 2022 itibarıyla nüfusu 2.5 milyonu aşmıştır. Şehir, turizmin etkisiyle yaz aylarında nüfusunda önemli bir artış yaşar. Ayrıca, göç alan bir şehir olması nedeniyle nüfus sürekli olarak artış göstermektedir.

Antalya'nın Coğrafi Konumu

Antalya, Türkiye'nin güneybatısında, Akdeniz kıyısında yer alır. Eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Antalya, Toros Dağları'nın eteklerinde konumlanmıştır. İklimi, sahili, tarihi ve turistik yerleriyle dünyaca ünlü bir destinasyondur.

Antalya'nın Plaka Kodu

Antalya'nın posta kodları, şehrin farklı ilçelerine göre değişiklik gösterir. Örneğin, Merkez ilçesinin posta kodu 070XX iken, Konyaaltı ilçesinin posta kodu 070XX'dir. Antalya'nın farklı semtleri ve bölgeleri için özel posta kodları bulunmaktadır.



#antalya
#antalya iftar vakti
#antalya namaz vakitleri
#antalya imsakiye
#antalya akşam namazı
2 ay önce