|

DGS taban ve tavan puanları | ÖSYM DGS tercih kılavuzu 2021

DGS 2021 taban ve tavan puanları nedir? sorusu Dikey Geçiş Sınavı'na katılan adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM DGS 2021 tercih kılavuzunu yayınladı. Buna göre DGS tavan puanları, DGS taban puanları, DGS tercih robotu, DGS 2021 kontenjanları" gibi sorgulamalar hız kazandı. Peki, DGS 2021 tercih kılavuzuna göre DGS tavan puanları ve taban puanları nedir? İşte detaylar...

00:16 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 28/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
dgs
dgs

DGS tercihleri başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre adaylar tercihlerini ÖSYM internet sitesi üzerinden 7 Eylül'e kadar yapabilecek.

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları mezunlarının katıldığı DGS tercihleri nasıl yapılır?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, 07 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin
internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabilecekler.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/mezun olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.

Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir. Adaylar, Tablo-1’de yer alan lisans programlarının 2020-DGS yerleştirme sonucundaki varsa en küçük puanlarına, aşağıdaki internet adresinden ulaşabileceklerdir.

DGS'DE EN FAZLA KAÇ TERCİH YAPILIR?

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

#dgs
#dgs taban puan
#dgs tavan puan
#dgs 2021
#dgs kontenjanlar
#dgs tercihleri
#dgs tercih kılavuzu
#dgs tercih hakkı
#ösym dgs
3 yıl önce