|

32 bin sivil yardım bekliyor

Suriye sınırında selin vurduğu kamplarda dram yaşanıyor. 220 çadırın yıkılıp 550 çadırın sular altında kaldığı bölgede 32 bin sivil yardıma muhtaç. “Soğuktan donuyoruz, açlıktan öleceğiz” diyen sel mağdurları acil yardım bekliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:59 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Selden etkilenen aileler, yardım bekliyor.
Selden etkilenen aileler, yardım bekliyor.

İdlib’in kuzey kırsalında Suriye’nin Türkiye sınır hattındaki Atme kamplar bölgesinde 26 Aralık’ta başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen selde, 22 sığınmacı kampı sular altında kaldı, 67 kamp olumsuz etkilendi. Selde en az 220 çadır yıkıldı ve 550 çadırı su bastı. En az 32 bin sivilin de yardıma muhtaç olduğu açıklandı. Selden etkilenen aileler, kurtarabildikleri birkaç parça eşyayla çamur ve sular altında kalan çadırlarından uzakta yardım bekliyor.


“DONUYORUZ, AÇIZ”

Sel mağdurları Türkiye’ye seslendi. Selden komşularının yardımıyla kurtulduklarını söyleyen Um Hüseyin, “Yemek, çatı, hasır ve elbisem kalmadı. Üzerimdeki elbiseyi de onlar verdi. Şu an camide yaşıyoruz, soğuktan donuyorum” derken, 4 aylık bebeği olan Huda Kasım da şunları söyledi: “Yiyecek yok, kaşık yok, tabağımız yok. Çocuklarımız üşüyor. Sünger ve battaniye lazım. Allah’ın rahmetinden başka hiçbir şeyimiz kalmadı. Açlıktan ölüyoruz.”

İLAÇ, GIDA VE BATTANİYE LAZIM

Selin çadırı bastığı an çocuklarının kendisini sırtlarında taşıyarak kurtardığını anlatan 70 yaşındaki Hüseyin Halit Abdo da, su seviyesinin en az 2 metre yükseldiğini, kadınlar ve çocukların komşulara sığındığını ve çok sayıda kişinin sokaklarda kaldığını söyledi. Sel mağduru Usama Kasım, “Şu an çocuklar ve kadınlar ayrı, erkekler başka bir yerde kalıyor” diye konuştu. Çadıra ihtiyaçları olduğunu belirten Kasım, “İlaç, gıda kolisi, battaniye ve sünger lazım” ifadelerini kullandı.

#Sel
#Suriye
#Çadır
#Soğuk
#Açlık
5 yıl önce