ABD 20 yılın cevabını versin
00:00, 23/09/2021, PerşembeG: Güncelleme: 04:26, 23/09/2021, Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan
New York’ta CBS televizyonuna konuşan Erdoğan ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “ABD orada 20 yıldır neden var, önce bunun cevabını vermesi gerek” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York’ta Amerikan CBS televizyonuna mülakat verdi.
- Tamamı pazar günü yayımlanacak röportajdan paylaşılan bir bölümde, Türkiye’nin“mülteci ambarı”olmayacağı yönünde sözleri hatırlatılan ve Afgan mültecilerin sorumluluğunu ABD’nin mi alması gerektiği sorusu yöneltilen Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Şu anda ABD zaten bu tür sorumlulukları yerine getirmedi. Bizim ülkemizde şu anda kayıt dışı 300 binden fazla Afgan mülteci var. Ülkemizin hala Afgan mültecileri almaya gücü yetmez.”dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmasını gerektiğini belirterek, değerlendirmesinde bulundu.
“ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek.”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/23/04/24/resized_32fda-690762e9erdoganabd01.jpg
Erdoğan’ın kitabı Times Meydanı’nda
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaleme aldığıkitabı,“Daha Adil Bir Dünya Mümkün”İletişim Başkanlığı’nın organizasyonu ile New York’un merkezindeki cadde ve sokaklar ile Times Meydanı’ndaki led ekranlarda ve mobil kamyonlarda görselleriyle birlikte İngilizce olarak tanıtıldı.Adaletsizlik, mülteci krizi, uluslararası terörizm ve İslam karşıtlığı başta olmak üzere küresel siyasetin açmazlarına yer verilen kitap, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir araya geldiği üye ülke liderlerine de takdim edildi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi yerleşkesinde sergilenen Anadolu’nun 12 bin yıllık mirası Göbeklitepe’deki dikilitaşların replikasını da ziyaret etti.



