|

ABD teröre kucak açtı

Suriye’de PKK’yı askeri gücüne çeviren Amerika, örgüte uluslarası sahada meşruiyet kazandırmaya çalışıyor. Son bir haftada 184 tır yardımın verildiği PKK’nın uzantısı SDG, Washington'daki DEAŞ karşıtı koalisyonun toplantısına davet edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:51 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD teröre kucak açtı
ABD teröre kucak açtı

Suriye’de Suriye Demokratik Güçleri kılıfıyla silah ve mühimmat desteği alan terör örgütü PKK’yı uluslararası arenada meşruiyet kazandırmak için bir adım daha atıldı. Washington’da dün başlayan DEAŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon Toplantısı’na ‘SDG’ adı altındaki PKK’lı teröristler de davet edildi.

ÜÇ OTURUM YAPILACAK

Toplantı, Beyaz Saray’ın DEAŞ özel temsilci Brett McGurk’ın ev sahipliğinde Washingonton’da başladı. Dünkü toplantılarda, uluslararası koalisyonun finans, yabancı savaşçılarla mücadele, mücadelenin istikrarı ve üyeler arasındaki iletişim çalışmaları konuları ele alındı. Bu oturumda, Rakka ve Musul sonrası stratejinin nasıl olacağının belirlenmesine ilişkin çalışmalar yapıldı.

AFRİKA’YI DA KONUŞACAKLAR

Bugünkü oturumlarda ise DEAŞ’ın elinde kalan son topraklarda nasıl denetim sağlanacağına ilişkin bir oturum yapılacak. Bu toplantıda örgütün iletişim ağı üzerindeki baskının nasıl arttırılacağı konuşulacak. Yarınki oturumda ise Afrika’daki DEAŞ unsurlarının nasıl bertaraf edileceği konusunda çalışmalar yapılacak. Afrika Birliklerinin ve Afrika ülkelerinin kurduğu askeri koalisyon temsilcileri de bu toplantıda yer alacaklar.

'DANIŞMAN' KILIFIYLA
KATILACAKLAR

Bazı PKK’lı kaynakların “SDG temsilcisinin Washington’a davet edildiği” iddiasını doğrulamasına karşın ABD ısrarla aksini savunmaya devam ediyor. Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı SDG’nin davet edilmeyeceğini açıklamıştı. Dün de buna benzer bir açıklama yapılmasına rağmen ABD, Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate alarak teröristleri “danışman” olarak sürece dahil etmeyi planlıyor. DEAŞ Karşıtı Koalisyon, 2015'te ABD öncülüğünde kuruldu. 72 üyesinin olduğu koalisyonda Türkiye de bulunuyor. Koalisyon faaliyetleri kapsamında İncirlik Üssü de aktif olarak kullanılıyor.

#Suriye
#PKK
#ABD
#Terör
7 yıl önce
default-profile-img