ABD ve Çin’i eledi: Kuveyt'ten Bayraktar TB2 ile güç gösterisi

15:09, 18/07/2025, CumaG: Güncelleme: 15:23, 18/07/2025, Cuma
Diğer
ABD ve Çin’i eledi: Kuveyt'ten Bayraktar TB2 ile güç gösterisi
Bayraktar TB2 Kuveyt ordusunun envanterine girdi.

Bayraktar TB2, Kuveyt'in SİHA tercihinde ABD ve Çin’i saf dışı bıraktı. Kuveyt, Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını (SİHA) resmen envanterine kattı. Salem Al-Sabah Hava Üssü’nde düzenlenen törene Savunma Bakanı Şeyh Abdullah Al-Sabah da katıldı.

Kuveyt
Savunma Bakanı Şeyh Abdullah Ali Abdullah es-Sabah’ın katılımıyla Salem es-Sabah Hava Üssü’nde düzenlenen törenle, Baykar tarafından geliştirlen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA) resmi olarak Kuveyt Silahlı Kuvvetleri envanterine katıldı.


Törende Bayraktar TB2’nin gözetleme, keşif, hava desteği ve taktik operasyonlar gibi çeşitli görev alanlarındaki teknik ve operasyonel yetenekleri tanıtıldı. Savunma Bakanı Şeyh Abdullah Ali Abdullah es-Sabah, SİHA’ların hizmete alınmasının Kuveyt ordusunun modernizasyonu açısından kritik bir aşama olduğunu belirterek, bu gelişmenin ülkenin güvenlik kapasitesini önemli ölçüde artıracağını ifade etti.

Bakan, özellikle istihbarat ve gözetleme görevlerinde insansız hava araçlarının sağlayacağı katkıya dikkat çekti. Ayrıca projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen yerli uzmanlara övgülerde bulunan Bakan es-Sabah, yerli yetkinliklerin önemine vurgu yaptı.



Törenin sonunda Bayraktar TB2 SİHA’nın operasyonel yeteneklerini gösteren canlı bir gösterim gerçekleştirildi. Savunma Bakanı, demo sırasında SİHA’nın teknik kapasitesi hakkında yetkililerden bilgi aldı ve sistemin sunduğu imkanları yerinde inceledi.


ABD ve Çin SİHA'larını geride bırakıp ihaleyi kazanmıştı


Bayraktar TB2, Kuveyt’in SİHA ihalesinde ABD ve Çin SİHA’larını geride bırakarak galip gelmişti.


Baykar ile Kuveyt Savunma Bakanlığı arasında 2023 yılında 370 milyon dolarlık anlaşma imzalanmıştı.



ABD Dışişleri Bakanlığı PKK'nın silah bırakmasını memnuniyetle karşıladı
Dünya
ABD Dışişleri Bakanlığı PKK'nın silah bırakmasını memnuniyetle karşıladı
ABD İsrail'in Suriye'deki saldırılarını desteklemediğini belirterek kalıcı ateşkes çağrısı yaptı
Dünya
ABD İsrail'in Suriye'deki saldırılarını desteklemediğini belirterek kalıcı ateşkes çağrısı yaptı
Katar Mısır ve ABD Gazze'de ateşkes için Hamas ve İsrail'e yeni bir teklif iletti
Dünya
Katar Mısır ve ABD Gazze'de ateşkes için Hamas ve İsrail'e yeni bir teklif iletti
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026