|

ABD'de zorla uçaktan indirilen yolcu dava açmaya hazırlanıyor

Chicago'da yerde sürüklenerek uçaktan atılan yolcu David Dao'nun avukatı hem havayolu firmasına hem de kent yönetimine dava açacaklarını bildirdi. Yaralanan yolcunun taburcu edildiği, olay nedeniyle Dao'nun beyin sarsıntısı geçirdiği, burnunun kırıldığı ve iki dişini kaybettiği belirtildi.

Yeni Şafak
22:08 - 13/04/2017 الخميس
Güncelleme: 22:12 - 13/04/2017 الخميس
AA
United Havayolları'nın, güvenlik görevlileri nezaretinde yerde sürükleyerek uçaktan attığı yolcu
United Havayolları'nın, güvenlik görevlileri nezaretinde yerde sürükleyerek uçaktan attığı yolcu

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden United Havayolları'nın, güvenlik görevlileri nezaretinde yerde sürükleyerek uçaktan attığı yolcu Dr. David Dao’nun hem United'a hem de kent yönetimine dava açmaya hazırlandığı bildirildi.

Dr. David Dao'nun avukatı Thomas Demetrio, yaşanan olay ve bundan sonra atmayı planladıkları adımlara ilişkin Chicago'da basın toplantısı düzenledi.

Olay nedeniyle hem şirkete hem de Dao'yu yaralayan güvenlik güçlerinin bağlı olduğu kent yönetimine dava açacaklarını kaydeden Demetrio, bunun için iki yıl süreleri olduğunu ancak o kadar beklemeyeceklerini söyledi.

"Mahkemeye başvurmuştu"

Demetrio, olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtları, personel ifadeleri, kokpit konuşmaları gibi delil özelliğindeki bilgi ve belgelerin saklanması için dün mahkemeye başvurmuştu.

Demetrio, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Dao'nun hastaneden şimdilik taburcu edildiğini ancak daha sonra bazı ameliyatlar için tekrar hastaneye gideceğini söyledi.

"Şiddetli beyin sarsıntısına maruz kaldı"

Müvekkilinin olay sırasında şiddetli beyin sarsıntısına maruz kaldığını, burnunun kırıldığını ve iki dişini kaybettiğini belirten Demetrio, "Dao bana, Vietnam'dan kaçarken bile uçağın koridorlarında sürüklendiği kadar eziyet çekmediğini söyledi." dedi.

Dr. David Dao'nun, 1975'te Saigon kentinin Kuzey Vietnam tarafından ele geçirilmesi üzerine botla bu kentten kaçtığı belirtilmişti.

Basın toplantısına Dao'nun kızı Crystal Dao Pepper da katıldı.

4 yolcu uçaktan indirilmek istenmişti

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay, geçen pazar günü United Havayollarının 3411 sefer sayılı uçuşu sırasında O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda yaşanmıştı.

Chicago'dan Louisville kentine gitmek için uçağa binen yolculardan, fazla bilet satıldığı ve dört yolcunun gönüllü olarak inmesi istenmiş 800 dolar tutarındaki tazminatı kabul eden gönüllü çıkmayınca bilgisayar tarafından belirlenen 4 yolcu uçaktan indirilmek istenmişti.

Kurada ismi çıkan Dr. Dao, uçaktan inmeyi reddedince diğer yolcuların şaşkın bakışları arasında güvenlik görevlileri tarafından yerde sürüklenerek kabinden çıkarılmıştı. Olay sırasında yaralanan Dao'nun görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla "skandal" ortaya çıkmış United CEO'su özür dilemişti.

#Chicago
#David Dao
#United Havayolları
٪d سنوات قبل