|

ABD'li emekli korgeneral: YPG'ye silah vermemiz hataydı

Amerika'nın eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges, Türkiye ile Amerika arasındaki en büyük sorunlardan biri olan Washington'ın terör örgütü YPG'ye desteğiyle ilgili çarpıcı sözler sarf etti. Hodges, "Terör örgütü YPG'ye silah vermemiz hataydı" dedi.

11:52 - 25/02/2021 الخميس
Güncelleme: 12:06 - 25/02/2021 الخميس
Diğer
Ben Hodges
Ben Hodges

2014-2018 yılları arasında Amerika'nın eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan emekli Korgeneral Ben Hodges, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emekli korgeneral Türkiye ile Amerika arasındaki en büyük sorunlardan biri olan Washington'ın terör örgütü YPG'ye desteğiyle ilgili şunları söyledi:

TÜRKİYE İLE İTTİFAKIMIZI KORUMALIYIZ

Amerika'nın YPG'ye silah vermenin Ankara ve Türkiye'nin genelinde nasıl algılandığına daha çok hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Hodges, "Bence bu bir hataydı. Bu hatayı düzeltebiliriz. YPG ile geçici bir ilişki yerine Türkiye ile ittifakımızı korumaya odaklanmalıyız" dedi.

YENİ BİR SAYFA AÇMAK ŞART

Amerika ve Türkiye arasındaki güvenin yeniden tahsis edilmesinin şart olduğunu CNN ekranlarında dile getiren Hodges, "Bence Türkiye Amerika 2.0 güncellemesinin vakti geldi. İki eski müttefik arasındaki ilişkinin çerçevesini değiştirmeliyiz" diye konuştu.



#ABD
#YPG
#terör
#silah
#destek
#Türkiye
#ben hodges
٪d سنوات قبل