|

Akıncı’nın tek derdi Türkiye

KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Mustafa Akıncı, Türkiye karşıtlığı üzerine kurduğu propagandasını sürdürüyor. Akıncı’nın seçime müdahale iddialarına Serdar Denktaş da katıldı.

Aybike Eroğlu
00:00 - 1/09/2020 Salı
Güncelleme: 21:25 - 30/09/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Mustafa Akıncı
Mustafa Akıncı

KKTC’de 11 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adaylar televizyonda programa katıldı.

Mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Tufan Erhürman, Erhan Arıklı, Serdar Denktaş ve Kudret Özersay Türkiye ile ilişkiler, Doğu Akdeniz ve Maraş değerlendirmesinde bulundu. Seçim kampanyasını Türkiye karşıtlığı üzerine kuran Akıncı’nın seçimlere müdahale iddiasına Serdar Denktaş da katıldı.

Akıncı, “Öteden beri Türkiye ile saygıya dayalı, kişilikli ilişki olmalı vurgusunu yaptık. İlk kardeş belediye ilişkisini kuran benim. Türkiye’den bazı kesimlerin, bir adayın seçilmemesi için ve şu an ki cumhurbaşkanının seçilmemesi için ellerinden yaptıklarını görüyüyoruz. Toplumu ciddi şekilde bölüyorlar. Toplumun kendi kendini yönetme hak ve iradesine sahip olduğunu en başta Türkiye’deki yetkililerin kabul etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

DENKTAŞ DA KATILDI

  • Türkiye tarafından seçimlere müdahaleler yapıldığı iddiasında bulunan bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, “Bu akşam yapılan, bizimle tartışma noktasında kapasite acizliği olduğunu gösteriyor. Ersin Tatar ile ilgili yapılan girişimler halkımız tarafından kabul görmüyor. Bunu artık anlasınlar. Bir takım bürokratların tavırları ilişkileri bozdu. Türkiye ile ilişkimiz asırlardan beri devam eden güçlü bir gönül ilişkisidir. Kimsenin bunu bozmaya hakkı yoktur” dedi.
#Mustafa Akıncı
#KKTC
#Türkiye
4 yıl önce