|

Almanya'da grev hava ulaşımını felç etti

Almanya''nın en yoğun nüfusunun bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin iki büyük havalimanı olan Düsseldorf ve Köln-Bonn havalimanlarında güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle çok sayıda uçak seferi iptal edildi, birçoğu ancak gecikmeli yapıldı, yolcular uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldı.

Cihan
00:00 - 24/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:36 - 24/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Almanya'da grev hava ulaşımını felç etti
Almanya'da grev hava ulaşımını felç etti

Almanya'nın Düsseldorf ve Köln-Bonn havalimanlarında güvenlik personelinin greve gitmesi hava trafiğini etkiledi. Almanya''nın en yoğun nüfusunun bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin iki büyük havalimanı olan Düsseldorf ve Köln-Bonn havalimanlarında güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle hava trafiği aksadı.

Ver.di sendikasına bağlı havaalanı güvenlik görevlilerinin grevi Köln/Bonn ve Düsseldorf havaalanlarında hava ulaşımını felç etti. Bugün yeniden başlayan grev nedeniyle çok sayıda uçak seferi iptal edildi, birçoğu ancak gecikmeli yapıldı, yolcular uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldı.

Perşembe günkü grev kapsamında Ver.di sendikası Köln/Bonn ve Düsseldorf havalimanlarında çalışan güvenlik personellerini grev yapmaya davet etmişti. Grev kapsamında söz konusu havalanlarındaki güvenlik görevlileri günün ilk çalışma vardiyasının başladığı saat 04.00''ten itibaren iş bırakmaya başladı.

İş bırakma güvenlik kontrol noktalarında işlerin aksamasına neden oldu.

Grev nedeniyle sadece öğlen saatlerine kadar Köln/Bonn Havalimanı''nda 20, Düsseldorf Havalimanı''nda 56 uçak seferi iptal edildi. Ver.di sendikası bu grevlerle güvenlik görevlileriyle ilgili ücret görüşmelerine etki etmek istiyor.

11 yıl önce