|

Alternatif güzergah arıyorlar

Afrin’e giden PKK konvoylarının TSK tarafından vurulması sonrası Halep hattından yapılan militan, silah ve cephane desteği kesilen örgüt, yeni güzergah arayışına girdi. TSK müdahalesi öncesi Nübbul-Ziyara hattından Afrin’e giden yardım konvoyları için Nübbul-Basuta koridoru alternatif güzergah olarak seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 03:43 - 27/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Afrin’e giren İran destekli teröristler ve Şebbiha destekli PKK konvoylarının TSK tarafından vurulması sonrası terör örgütüne giden yardımlar tamamen durdu. Halep hattından yapılan terörist, silah ve cephane desteği kesilen PKK, Şebbiha ve İran destekli terörist ortaklığı yeni güzergah arayışına girdi. TSK müdahalesi öncesi Nübbul-Ziyara hattından Afrin’e giden yardım konvoyları için Nübbul-Basuta koridoru alternatif güzergah olarak seçildi.

TSK YENİ HATTI DA VURDU

PKK ve müttefikleri, Basuta köyünden açılan yeni yol aracılığı ile yardımları Cebel-i Ahlam Dağını kullanarak Afrin’e oradan da cephe hattına dağıtmayı hedefliyor. 24 Şubat’ta ara yolları kullanarak bölgeye arazi araçları ile girmeye çalışan konvoylar insansız hava araçları ile takibe alındı. Buç el Kas ve Burat yerleşkeleri ile Cebel Ahlam (Ahlam Dağı) noktasında ilerlemeye çalışan teröristler nokta atışları ile vuruldu.

TAMAMEN TAHRİP EDİLDİ

Halep’ten gelerek Nübbul’de bir dizi şov yapan ve Afrin’e giden terör konvoyu ilk olarak Ziyara, Der Cimeyl hattında vuruldu. Toplamda 80’den fazla teröristin öldürüldüğü hava ve kara operasyonları sonrası alternatif hattında tamamen tahrip edildiği bildirildi. Saha kaynakları, Türk uçakları ve Fırat Kalkanı bölgesinde konuşlu topçu bataryaları ve tahrip edilen tali yolların PKK tarafından, traktör ve iş makineleri ile yeniden aktif hale getirilmeye çalışıldığı bilgisini verdi.

ESKİ VE YENİ YOLLAR

Esed bayrakları eşliğinde Tel Rıfat ve Afrin ilçe merkezine girmeye çalışan 3 ayrı konvoyun imha edilmesi sonrası terör cephesi ana güzergah olarak kullandığı Nübbul-Ziyara-Der Cimeyl-Cülbul-Meryemiyn-Atma köylerinden geçen yolu terk etti. Alternatif güzergah olarak dağ ve patika yolları kullanmaya çalışan PKK-Şii Milis-Şebbiha Koalisyonu; Nübbul-Burç el Kas-Burat-Cebel Ahlem-Basuta-Karzahel-Ayn Dara ve Girende koridorundan Afirn’e ulaşmaya çalışıyor.

#Afrin
#PKK
#TSK
6 yıl önce