|

Bir torba un aldı dünyalar onun oldu

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu, kıtlığın pençesindeki Gazze Şeridi'nde BM’ye bağlı yardım ajansından bir torba un alan Filistinli, gözyaşlarına boğuldu. Ailesinin yanına gitmek üzere ayrılan Filistinli, sevincinden tekbir getirdi.

04:00 - 30/01/2024 Salı
Güncelleme: 04:36 - 30/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Filistinli'nin sevinç gözyaşları
Filistinli'nin sevinç gözyaşları

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun saldırılarının hedefi olan Gazze’liler, İsrail güçlerinin saldırıları ve İsrail makamlarının Gazze Şeridi'ne yardım tırlarının girişinde zorluk çıkarması nedeniyle açlıkla mücadele ediyor. İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu, kıtlığın pençesindeki Gazze Şeridi'nde bir torba un alan Filistinli, sevinç gözyaşı döktü.


YARDIMLAR ULAŞTIRILAMIYOR

İsrail’in engellemeleri sebebiyle özellikle Gazze’nin kuzeyine yardımların büyük bir kısmı ulaştırılamıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’nin kuzeyinde un dağıttı. Ailesine götürmek amacıyla bir torba un alan Filistinli, sevinç gözyaşlarına boğuldu. Aldığı unla ailesinin yanına gitmek üzere ayrılan Filistinli, sevincinden tekbir getirdi.


#Gazze
#Filistin
#İsrail
4 ay önce