|

'Bush uyuşturucu bağımlısı gibi'

Ankara'da üniversitelilerle buluşan Amerikalı barış annesi Cindy Sheehan, ABD Başkanı Bush'u uyuşturucu bağımlılarına benzeterek, ancak Bush'un şiddet bağımlısı olduğunu söyledi.

Anka
00:00 - 26/02/2007 الإثنين
Güncelleme: 17:59 - 26/02/2007 الإثنين
Yeni Şafak
'Bush uyuşturucu bağımlısı gibi'
'Bush uyuşturucu bağımlısı gibi'

Ankara'da üniversitelilerle buluşan Amerikalı barış annesi Cindy Sheehan, ABD Başkanı Bush'u uyuşturucu bağımlılarına benzeterek, ancak Bush'un şiddet bağımlısı olduğunu söyledi.



Oğlunu Irak savaşında kaybettikten sonra yaptığı savaş karşıtı eylemlerle sesini duyuran Cindy Sheehan, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Türkiye'de, son olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ziyaret etti.

ABD'de Irak işgalinin gündeme gelmesiyle birlikte protesto gösterileninin de başladığını belirten Sheehan, ancak oğlu Irak'ta yaşamını yitirene kadar bu eylemlere katılmadığını söyledi. Yapılan protestolara rağmen ABD'nin Irak'ı işgal ettiğini belirten Cindy Sheehan, “Ancak Türkiye, Fransa, Almanya gibi bazı ülkeler insanlarını dinleyerek Irak'a asker göndermedi” dedi.

Sheehan, savaşa destek veren İngiltere, İspanya ve Avustralya gibi ülkelerin ise insanlarını dinlemeyerek “Bush rejiminin savaş suçlarına ortak olduklarını” söyledi.


Amerika'da yapılan son seçimlerde Demokratların galip gelmesini, Amerikalı savaş karşıtları için büyük bir zafer olarak değerlendiren Cindy Sheehan, ancak Demokratların da bu konuda çok da farklı bir tutum sergilemediğini kaydetti.



BARIŞ ANNESİNDEN 3 İSTEK

Irak işgalinin yıldönümü olan 17 Mart'ta, başta ABD olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde protesto gösterileri düzenleneceğini söyleyen Sheehan, bu taleplerin ilkinin, ABD askerlerinin Irak'tan biran önce çekilmesi olduğunu söyledi. Sheehan, Irak'ta savaşan Amerikan askerlerinin de bu ülkeden dönmek istediklerini kaydetti.


ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere ve faşizme karşı mücadele ettiğini belirten Sheehan, ancak zamanla ABD kendisinin işgalci konumuna düştüğünü vurguladı. Sheehan, İkinci Dünya Savaşı'nda faşizme karşı birleşen halkların şimdi Bush karşısında birleşmesi gerektiğini ifade etti.


BUSH'A BAĞIMLI BENZETMESİ

ABD Başkanı George Bush'u bir uyuşturucu bağımlısına benzeten Sheehan, ancak Bush'un insan öldürmeye bağımlı olduğunu vurguladı.

Yapılacak ikinci talebin İran'a askeri bir müdahalenin önlenmesi olduğunu kaydeden Sheehan, üçüncü talebi ise daha fazla ölüm yaşanması engellemek için Bush hakkında bir soruşturma açılması olduğunu ifade etti.


BUSH İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Bush karşıtı olmanın Amerikan karşıtı olmadığının da altını çizen Sheehan, kendisinin de Bush karşıtı bir Amerikalı olduğunu ancak hiçbir zaman Amerika'ya karşı olmadığını vurguladı.

“George Bush'u ABD Başkanı yaptığımız için insanlarımı affedin” diyen Sheehan, bu hatanın bedelini her gün ödediğini ifade etti. Sheehan, oğlunu “Bush yönetiminin suçları için toprağa verdiğini” söyledi.


“HOŞGELDİN ANNE”

Üniversite öğrencilerinin oldukça büyük ilgi gösterdiği konuşmada, salondaki bütün koltuklar dolarken, pek çok öğrenci Sheehan'i ayakta dinledi.

Cindy Sheehan'in adı anons edildiğinde, bazı öğrencilerin üzerinde İngilizce olarak “Hoş geldin Anne” yazan bir pankart açması üzerine Sheehan ayağa kalkarak zafer işareti yaptı.




٪d سنوات قبل