|

'Bütün Müslümanları öldürelim!'

Boston saldırıları İslomofobik tepkileri tetikledi. Amerikalı köşe yazarı Erik Rush, saldırı sonrasında Twitter üzerinden 'bütün Müslümanları öldürelim' diye yazdı.

yenisafak.com.tr. / DIŞ HABERLER SERVİSİ
00:00 - 16/04/2013 Salı
Güncelleme: 11:44 - 16/04/2013 Salı
Yeni Şafak
 'Bütün Müslümanları öldürelim!'
'Bütün Müslümanları öldürelim!'

Dün ABD'nin Boston kentinde yaşanan saldırılar sonrasında ülkedeki İslomofobik tepkiler yükselmekte gecikmedi. Daha olayın ne olduğunun anlaşılmadığı ilk saatlerde New York Post gibi bazı basın organlarında Suudi Arabistan uyruklu bir kişinin sorgulandığı haberleri yer aldı.


Yaşanan İslamofobik tepkilerin en belirgini ise Fox News televizyonunda sık sık yorumlarına yer verilen, köş yazarı Erik Rush'dan geldi. Olayın gerçekleşmesinden sonra sıcaklığında Twitter üzerinden bir mesaj gönderen Rus, 'Hadi, daha fazla Suudi'yi kontrol etmeden getirelim' (Let's bring more Saudis in without screening them! C'mon!) diye yazdı. Bir kişinin yine twitter üzerinden 'Şimdiden Müslümanları mı suçluyorsunuz!' sorusuna da Rush, 'evet, onlar şeytan, hepsini öldürelim' (Yes, they're evil. Let's kill them all.) cevabını verdi.

Eric Rush, daha sonra gönderdiği bir başka Twitter mesajında, önceki mesajını iğleleme amaçlı olduğunu yazsa da Müslümanları öldürelim' mesajını sildi.


11 yıl önce