|

CIA’den DEAŞ’a sahte pasaport

ABD yeni DEAŞ komplosuna hazırlanıyor. Şu ana kadar PKK’ya ait kamplarda yaklaşık 2 bin DEAŞ’lıyı sorgulayan CIA, bunlardan 140’ına sahte pasaport verdi. Teröristler yeni isim, kimlik ve pasaportlarıyla, ABD’nin yeni gizli planları için Irak üzerinden bölge dışına çıkarılıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:30 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Muhalif kaynakların Yeni Şafak’a ulaştırdığı bir fotoğrafta da Bağdadi’nin ABD zırhlısında olduğu görülüyor. Ancak kaynaklar, resmin ne zaman ve nerede çekildiğine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı.
Muhalif kaynakların Yeni Şafak’a ulaştırdığı bir fotoğrafta da Bağdadi’nin ABD zırhlısında olduğu görülüyor. Ancak kaynaklar, resmin ne zaman ve nerede çekildiğine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı.

CIA, Deyrizor’un Kesra, Biseyra, El Omar ve Suvar bölgelerini askeri bölge ilan etti. Burada sorgu istasyonu kuran CIA, 2000 DEAŞ’lıyı sorguladı. Bunlardan 140’ına ise pasaport verdi. DEAŞ’lı teröristler, Amerika’nın yeni gizli planları için Irak üzerinden bölge dışına çıkartılıyor.

ABD yeni DEAŞ komplosuna hazırlanıyor. CIA, Deyrizor’un Kesra, Biseyra, El Ömer ve Suvar bölgelerini askeri alan ilan ederek tüm sivil giriş ve çıkışlarına kapattı.
Pentagon unsurları tarafından korunan bölgelerde belirlenen özel isimlerin sorgusu gerçekleştiriliyor.

PKK’nın Haseke, El Hol ve Rukba’da DEAŞ toplanma noktaları yerine burada sorgulanan militanlardan bazıları, yine CIA tarafından belirlenen gizli toplama merkezi olan Ebu Haşem’ e götürülüyor.

2000 DEAŞ’LI SORGULANDI

CIA tarafından oluşturulan sorgu istasyonları, İsrail, Fransız ve İngiliz gizli servis mensupları tarafından da ziyaret ediliyor. Öte yandan yine bu kamplarda, belirlenen isimlere kimlik ve pasaport düzenlenerek Irak üzerinden çıkışları sağlanıyor.

Bugüne kadar 2000 DEAŞ’lının sorgulandığı, bunlardan 140’ına ise CIA tarafından pasaport verildiği öğrenildi. DEAŞ’lı teröristler Amerika’nın yeni gizli planları için Irak üzerinden bölge dışına çıkartılıyor.
Binlerce sivile DEAŞ’lı muamelesi yapılmasına ise ABD göz yumuyor. Teslim olanlardan bazıları yakılarak bazıları da keyfi nedenlerden dolayı öldürüldü.

45 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Bölge halkından bugüne kadar 45 kişi öldürüldü. 5 tondan fazla altın ve 25 milyon doların ise ABD ve PKK’lılar tarafından teslim alındığı öğrenildi. Bu arada DEAŞ’ın lideri Ebu Bekir El Bağdadi, ABD zırhlısında görüntülendi.

Yeni Şafak’ın elde ettiği bilgilere göre, Bağdadi, ABD gözetiminde bulunuyor.
ABD zırhlısında çekilen fotoğrafın terör örgütü lideri Bağdadi’ye ait olduğunu bölgeden kaçan DEAŞ militanları da doğruladı.
#CIA
#Deyrizor
#Kesra
#Biseyra
#El Omar
#Suriye
#DEAŞ
5 yıl önce