|

Çipras çark etti

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras muhalefetin baskıları sonucunda, daha önce kundaklama iddialarını gündeme getirdiği yangınların siyasi sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 01:49 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras
​Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras

Halkın yangınlarla ilgili öfkesi üzerine harekete geçen Başbakan Çipras, kabine toplantısı düzenleyerek bakanlara olayın sorumluluğunu üstlenme çağrısı yaptı. Yetkililerin olaya müdahale sırasında doğru adım atıp atmadığı konusunda çelişkide kaldığını belirten Çipras, hayatlarını haksız ve beklenmedik biçimde kaybeden insanlar için "acı ve yıkım hisleri" taşıdığını söyledi. Yangınlarla ilgili kundaklama ihtimaline dikkat çeken hükümet, alevlerin hızla yayılmasından dolayı halkı tahliye etmek için yeterli zaman kalmadığını vurguluyordu.

Muhalefet ateş püskürdü

Yangınlar üzerine salı günü ilan edilen 3 günlük yasın ardından muhalefet hükümete ateş püskürdü. Muhalefetteki sosyalist PASOK Partisi de organize ve koordineli bir tahliye planının zamanlıca uygulanmadığına dikkat çekti ve hükümetin insanların çaresizce ölüme terkedildiğini itiraf ettiğinin altını çizdi. Kamuoyu anketlerinde Yeni Demokrasi Partisi'nin gerisine düşen Syriza hükümeti yangında yaşamını yitirenlerin ailelerinin acısını hafifletmek üzere bir yardım paketi hazırladı. Buna göre ölenlerin ailesine bir seferlik olmak üzere 10 bin euro ödeme yapılacak, eşleri ve yakın akrabalarına ise kamuda iş verilecek.

#Yunanistan
#Aleksis Çipras
6 yıl önce