|

Clinton ile FBI karşı karşıya geldi

FBI'ın Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde gönderdiği e-postalarına ilişkin soruşturmanın yeniden açılması Clinton ile FBI Direktörü James Comey'i karşı karşıya getirdi. Clinton seçimlere sayılı günler kala başlatılan soruşturmayı eleştirirken, FBI Direktörü Comey kararın doğru olduğunu savundu.

Yeni Şafak
08:59 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 06:05 - 30/10/2016 Pazar
AA

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'i seçimlere günler kala elinde çok az veriyle soruşturmayı tekrar gündeme getirmekle eleştirdi. Comey ise Clinton'ın e-postalarına ilişkin soruşturmanın yeniden açılması kararını savundu.



Comey'nin soruşturmayı yeniden başlatması ve konuyla ilgili Kongre'ye bilgilendirme mektubu göndermesi ABD Adalet Bakanlığı'nın ve Clinton'ın seçim kampanyasın tepkilerine neden oldu.



Soruşturma Trump'ı sevindirdi

Söz konusu soruşturma Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ı ise sevindirdi.



Amerikan medyasında yer alan haberlerde Comey, "Normalde devam eden soruşturmalarla ilgili Kongre'yi bilgilendirmiyoruz ancak daha önce soruşturmanın tamamlandığı söyleyip sonra tekrar açınca konuyla ilgili Kongre'ye bilgilendirme mektubu göndermek zorunda hissettim. Kamuyla paylaşmamak Amerikan halkını kandırmak olurdu." dedi.



Clinton ise seçim kampanyası kapsamında Florida'da bir etkinlikte, FBI Direktörü Comey'i seçimlere günler kala soruşturmayı tekrar gündeme getirmekle eleştirdi.



"Seçimlerden hemen önce çok az veri ile böyle bir konuyu gündeme getirmek oldukça tuhaf ve son derece rahatsız edici." diyen Clinton yeni soruşturma açılmasını gerektirecek bir veri bulunmadığını ve kendinden emin olduğunu ifade etti.



Clinton, FBI'a soruşturmanın nedenlerini "tam ve eksiksiz" bir şekilde açıklaması çağrısında bulundu.












#ABD
#Clinton
#FBI
#Comey
7 yıl önce