|

DAEŞ’e 93 atış

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca 33 Fırtına, 40 ÇNRA ve 20 tank atışı yapıldı. Atışlar sonucunda 4 silah yüklü araç, arazide kamufle edilmiş 5 çadır tipi barınma alanı, bir karargah binası imha edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2016 воскресенье
Güncelleme: 23:05 - 1/10/2016 суббота
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca 33 Fırtına, 40 çok namlulu roketatar (ÇNRA) ve 20 tank atışı yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 39'uncu gününde, sabah 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Azaz-Rai hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu ile DAEŞ terör örgütü arasında Uvayşiyah, Cubban, Tall Atiyah ve Tall Aşah meskun mahallerinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Uvayşiyah, Cubban ve Tall Atiyah'ta büyük ölçüde hakimiyet sağlayan muhalif unsurların tam kontrol sağlama çabaları ve mayın ve el yapımı patlayıcı temizlik faaliyetleri sürüyor.



KARARGAHLARI İMHA EDİLDİ


Bölgede bugün keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca 33 Fırtına, 40 ÇNRA ve 20 tank atışı yapıldı. Atışlar sonucunda 4 silah yüklü araç, arazide kamufle edilmiş 5 çadır tipi barınma alanı, bir karargah binası imha edildi. Harekatın başlangıcından bugüne bin 578 hedefe 6 bin 62 Fırtına, ÇNRA ve havan atışı ile bin 270 tank atışı yapıldı. Koalisyon güçleri tarafından, Titanah bölgesinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik iki hava harekatı sonucunda bir DAEŞ terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi, iki araç imha edildi.




#Fırat Kalkanı Harekatı
#TSK
8 лет назад