|

Darbeye karşı bayram kurabiyesi

Mısır''da Adeviyye Meydanı''ndaki darbe karşıtı halk direnişi bayramda da devam ediyor. Meydanda artık kadınlar da var ve orada yaptıkları ''darbe karşıtı kurabiyelerle'' Mursi''ye destek olmaya çalışıyorlar.

Kahire
00:00 - 8/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 8/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Darbeye karşı bayram kurabiyesi
Darbeye karşı bayram kurabiyesi

Mısır''da başkent Kahire''nin doğusundaki Rabiatul Adeviyye Meydanı''nda gösterilerine devam eden demokrasi yanlıları, bayram için hazırladıkları kurabiyelerle, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi''ye destek olmaya çalışıyor. Ülkede bayramların vazgeçilmezi olan kurabiyeler, bu yıl evlerde değil Rabiatul Adeviyye Meydanı''nda yapılıyor. Meydanda kurulan fırınlarda pişirilen kurabiyeler ''darbe karşıtı'' yazılarla süsleniyor. Geleneksel olarak elde yuvarlak şekil verilerek hazırlanan kurabiyelerde İngilizce, Arapça ve Fransızca olarak ''Meşruiyete evet, darbeye hayır'', ''Mursi dönecek'', Mursi''yle beraberiz'', ''Hoşgeldin bayram güle güle Sisi'' gibi mesajlar yer alıyor.

MEYDANDA MUTLUYUZ

Meydandaki kalabalığın kurabiyelere büyük ilgi gösterdiği gözlenirken, Mısırlı kadınlar, yaptıkları kurabiyelerle hem bayram geleneğini yerine getirdiklerini hem de Mursi''ye destek olmayı amaçladıklarını ifade ediyor. Yanlarındaki çocuklarıyla birlikte kurabiyeleri hazırlayan anneler, meydandaki platformdan duyurulan haberlere de uzak kalmamaya çalışıyor. Muhammed Abdulkavi, eşinin Kahire''ye 100 kilometre uzaklıktaki Minufiye ilinden sadece kurabiye yapımına iştirak etmek için geldiğini belirterek, ''Bizler meydanda kalmaktan mutluluz'' diyor.

Mursi karşıtları ile çatışma: 1 ölü

Mısır''ın farklı kentlerinde darbe karşıtı göstericilerle darbe yanlıları arasında meydana gelen çatışmalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı. İskenderiye''deki el-Emiri Hastanesi Müdürü Usame Ebu es-Suud, darbe yanlılarıyla karşıtları arasında taş ve molotof kokteylleriyle başlayan çatışmada 1 kişinin kurşunlanarak öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kuzeydeki İtay el-Barud kentindeki güvenlik kaynaklarına göre, kentte darbe karşıtı göstericilerle darbe yanlıları arasında çıkan çatışmada en az 20 kişinin yaralandığı öğrenildi.

11 yıl önce