|

Economist'ten HDP çağrısı

1 Kasım seçimlerine iki gün kala İngiliz Economist dergisi, daha önce yaptığı gibi Türkiye ve Erdoğan aleyhinde propogandasını sürdürüyor. Erdoğan için 'Sultan zorda' ifadelerini kullanan dergi, "HDP'ye oy verin" çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
11:06 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 12:36 - 30/10/2015 Cuma
Diğer

Hemen her seçim öncesi AK Parti iktidarının gücünü kaybetmesi için

CHP

ya da

HDP

'ye oy verin çağrısı yaparak Türkiye aleyhinde karalama kampanyası yürüten İngiliz dergisi

The Economist

rotayı yeniden Erdoğan'a çevirdi.



Seçimlere saatler kala, Türkiye karşıtı yayın politikasını sürdüren İngiliz Economist dergisi, Türkiye'nin itibarının zedelendiği iddia etti. Seçimlerin “PKK'ya karşı savaşın yeniden başladığı, içeride intihar eylemlerinin düzenlendiği, özgür medyaya saldırıların yapıldığı, bağımsız savcı ve yargıçların açığa alındığı" bir dönemde yapıldığı iddia edildi. Tüm bunların sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi gösteren dergide, şu ifadeler yer aldı;



"Türkiye'nin önemini hafife almayın"


"Türkiye'nin Batı için önemini hafife almayın. Soğuk Savaş'ta Sovyetler Birliği'ne karşı NATO'nun siperiydi. Ardından baskıcı, şiddet dolu bir kaosun yaşandığı Arap dünyasında gelişen İslam demokrasisi için bir model oldu. Daha yakın bir zaman önce de hayranlık uyandıracak bir şekilde, Suriye'de sınırındaki savaştan kaçan 2 milyon mülteciye kapılarını açtı. Ama bugün Türkiye'nin itibarı zedelenmiş durumda."





"1 Kasım'daki seçimler, PKK'ya karşı savaşın yeniden başladığı, içeride intihar eylemlerinin düzenlendiği, özgür medaya saldırıların yapıldığı, bağımsız savcı ve yargıçların açığa alındığı ve bazen Türkiye'nin üzücü bir şekilde IŞİD'li cihatçılara hoşgörülü olduğu duygusunun hakim olduğu bir dönemde yapılıyor."





HDP'yi savundu: Seslerini duyuramıyorlar


"Türk savaş uçakları, Esed ve IŞİD'in karşısındaki en etkili güç olmalarına rağmen Suriye ve Irak'taki Kürt mevzilerini vurdu. Ankara'da 10 Ekim'de IŞİD'e atfedilen 102 kişinin öldüğü korkunç intihar eylemi dahil bir dizi saldırı, HDP'nin Türkiye genelinde miting düzenlemesini engelledi. Muhalefet partilerinin önünü kesmek için medya üzerinden yıldırma politikası uygulanırken HDP üyeleri seslerini duyuramadı. Neyse ki seçmenlerin büyük bölümü, Erdoğan'ın küçümseyici manevralarından etkilenmemiş görünüyor. Kamuoyu yoklamalarının çoğu HDP'nin yüzde 10'u geçeceğine işaret ediyor. Bu da parlamentoda hiçbir partinin hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi demek. Bu kez cumhurbaşkanı hükümet kurma görevini sabote etmemeli."




#economist
#ingiliz dergi
#ingiliz basını
#erdoğan
8 yıl önce