|

Filistin'de seçim tartışmaları

Hamas, Filistin hükümetinin Gazze Şeridi'nde yerel seçimlerin ertelenmesi yönünde aldığı kararın, "bölünmeyi derinleştireceği" uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
18:09 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 18:16 - 28/02/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Hamas, Gazze Şeridi'nde seçimlerin ertelenmesi yönünde alınan karara dayanarak, hükûmetin uzlaşı değil Fetih hükûmeti gibi davrandığını belirtti.



Filistin hükûmetinin yerel seçimlerin sadece Batı Şeria'da gerçekleştirilmesi kararı üzerine Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bu karar, hükûmetin izlediği hizipçi politikanın sürdüğünü ve uzlaşı hükûmeti gibi değil Fetih hükûmeti gibi davrandığını gösteriyor." ifadeleri kullanıldı.



Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Filistin halkının iradesini tekeline almakla suçlandığı açıklamada, "Seçim kararı, bölünmeyi derinleştirecek ve uzlaşı yolundaki çabaları etkileyecektir. Seçimler, Filistinlilerin hakkıdır. Hükûmeti de buna saygı duymaya çağırıyoruz." denildi.



Filistin hükûmetinin bugün Ramallah'taki toplantısında yerel seçimlerin 13 Mayıs'ta sadece Batı Şeria'da yapılmasına karar verildiği belirtilmiş, Gazze Şeridi'nde ise icrasının mümkün olmadığı gerekçesiyle seçimlerin ertelendiği açıklanmıştı.



Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde gerçekleştirilmişti. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve seçime katılmamıştı.



Hamas ve Fetih hareketlerinin birlikte girdiği son seçim ise 2006 yılında yapılmış, seçimi Hamas kazanmıştı.



#Filistin
#Hamas
#Yerel Seçimler
7 yıl önce