|

Fransa'dan sonra sıra Belçika'da

Günlerdir Fransa'da devam eden grev ülkede hayatı felç etme noktasına getirirken, Belçika'da da grev yapan kamu çalışanları, hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Yeni Şafak
17:34 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 17:39 - 31/05/2016 Salı
Belçika'da gösteri yapan binlerce işçi hükümeti eleştirdi.
Belçika'da gösteri yapan binlerce işçi hükümeti eleştirdi.

Belçika'da grev yapan kamu çalışanları, hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Nord tren istasyonunda toplanan sendika üyeleri, Kraliyet sarayı, parlamento ve Brüksel yerel hükümet binalarının önünden geçerek şehir merkezine vardı. Hükümetin tasarruf önlemlerinin eleştirildiği pankart ve döviz taşıyan göstericiler, sık sık fişek de attı.



Belçika polisi, göstericilerin sayısını 7 bin 500 olarak açıklarken, sendikalar 12 bin kişinin bir araya geldiğini ve bunun bir başarı olduğunu belirtti. Gösteri sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.



Seferler durdu


Belçika'da kamu çalışanlarının yaptığı grev nedeniyle ulaşım, okul, posta ve hapishane hizmetlerinde aksamalar yaşanıyor.


Normal günlerde çok kısa aralıklarla seferlerin bulunduğu metrolarda trenler, 15-20 dakikada bir istasyonlara geliyor.






5 haftadır devam ediyor


Bazı otobüs ve tramvay hatlarında ise seferler tamamen durdu. Eurostar firmasının işlettiği Londra ve Brüksel arasındaki trenler hizmet verirken Thalys'in işlettiği Paris ve Brüksel arasındaki bazı seferler iptal edildi. Thalys ayrıca Almanya ve Belçika'nın Liege kentine tren seferlerinin yapılmayacağını açıkladı.



Bazı postane çalışanları da greve giderken, okullar açık olsa da öğretmenlerden de greve katılanlar oldu. Belçika hapishanelerindeki gardiyanların 5 hafta önce başlattığı grev de anlaşma sağlanamaması nedeniyle hala devam ediyor.



Sendikalar, hükümet tarafından kabul edilen emeklilik yaşını yükselten ve tatil günlerini kısaltan adımları da içeren tasarruf önlemlerine karşı çıkıyor.



#Belçika
#Grev
8 yıl önce