|

Fransız mıyım göçmen mı

Fransa'da seçimler öncesi adayları ırkçılık yapmakla suçlayan ünlü futbolcu Lilian Thuram, büyük bir yaraya işaret etti. Thuram “Milli takımda olduğum için Fransızım sonra yine göçmenim” dedi

Madrid
00:00 - 15/04/2007 Pazar
Güncelleme: 23:41 - 14/04/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Fransız mıyım göçmen mı
Fransız mıyım göçmen mı

İspanya'nın FC Barcelona kulübünde oynayan Fransız futbolcu Lilian Thuram, Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en güçlü aday olarak gösterilen Nicolas Sarkozy'nin sözlerinin “hemen hemen ırkçı” olduğunu söyledi. Fransa'da göçmen mahallesinde büyüyen, siyahi bir aileden gelen Thuram, aralarında Sarkozy'nin lideri olduğu Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) de bulunduğu bazı siyasi partilerin, seçim kampanyalarında kendisini kullanmak istediğini, ancak bunu kabul etmediğini belirtti.

IRKÇILIĞA DİKKAT ÇEKTİ

İspanyol El Mundo gazetesine demeç veren Fransa Milli Takımı'nın da yıldız futbolcusu olan Thuram, “Fransa'da göçmen sorunu yok, asıl sorun vatandaşlık sorunu. Başkalarını Fransız olarak görmeyen Fransızlar var. Yarın futbolu bırakıp Fransa'ya döndüğümde halk bana bir Fransız olarak bakmayacak. Bana bir göçmen olarak bakacak” ifadesini kullandı. Fransız futbolcu, “Ben düşündüğünü söyleyen birisiyim. Ama benin sözlerim, ırkçı sözler değlidir. Fransa'da eskiden Le Pen tehlikeli, kötü birisiydi. Şimdi Sarkozy veya Royal gibi. Halk artık rahatça Le Pen'e oy verebileceğini söylüyor. Le Pen de Sarkozy'ye (Sen fotokopisin gerçek benim) diyor” şeklinde konuştu.


17 yıl önce