|

Harry'yi SAS komandoları koruyacak

Prens Harry'nin Irak sevdası, İngiltere'ye pahalıya mal olacak gibi görünüyor. Kraliyet ailesi, Harry'ye göz kulak olması için yanına özel SAS komandoları verecek

Londra
00:00 - 24/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:55 - 24/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Harry'yi SAS komandoları koruyacak
Harry'yi SAS komandoları koruyacak

İngiltere tahtının üçüncü sıradan varisi Prens Harry'nin Irak'ta askeri hizmetini yerine getireceğinin açıklanmasının ardından, bu konuda spekülasyonlar devam ediyor. Bazı İngiliz gazeteleri, Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayanarak, Prens Harry'ye gözkulak olunması için SAS komandolarının gönderileceğini yazarken, bazıları da böyle bir olasılığın az olduğunu, ancak üst düzey bir astsubayın yanına verilebileceğini belirtiyor. İngiliz basınında çıkan haberlerde, Prens Harry'nin temmuz ortasında görev yerine intikal etmesiyle, milis grupları ve teröristlerin de İngiliz tahtının varisini ele geçirerek veya öldürerek bir "zafer" kazanmak üzere Irak'ın güneyine akın etmesinden endişe edildiği de kaydediliyor.

MEDYAYA BİLGİ SIZDIRMAYIN UYARISI

Savunma Bakanlığı ve Prens Charles'ın resmi konutu Clarence House yetkilileri ise Prens Harry'nin Irak'a intikaliyle ilgili spekülasyonların, Harry ile emrindeki askerlerin hayatını tehlikeye atabileceği konusunda medya kuruluşlarının çalışanlarını uyardı.Yetkililer, gazetecilerden özellikle Prens Harry'nin Irak'ta görev yapacağı yer ve birliğin çalışma biçiminin ayrıntıları konusunda haber yapılmamasını istedi.Prens Harry de Irak'a gideceğinin belli olmasından sonra gazetecilere, çok mutlu olduğunu söyledi.



17 yıl önce