|

Hepsi DEAŞ’a sarıldı

PKK/PYD elebaşıları bölgeden temizleneceklerini anlayınca tıpkı ABD’liler gibi ‘DEAŞ’a sarıldı. Suriye PKK’sının başındaki isim olan ve ‘Mazlum Kobani’ ile ‘Ferhat Abdi’ kod adlarını kullanan Şahin Cilo, Washington’u DEAŞ’la tehdit etti.

M. Şakir Saraç
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 03:45 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
PKK’nın Suriye’deki elebaşı Şahin Cilo, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl bombaladığı Karaçok’ta hasar tespit için ABD’li subaylarla boy göstermişti.
PKK’nın Suriye’deki elebaşı Şahin Cilo, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl bombaladığı Karaçok’ta hasar tespit için ABD’li subaylarla boy göstermişti.

İngiliz medyasına konuşan Cilo, ABD’den Türkiye’yi durdurmak için çabalarını artırmasını istedi. “Türkiye’nin askeri operasyonu DEAŞ’la mücadeleyi engelleyecek. Bu örgüt bölgede yeniden yayılacak. ABD Özel Temsilcisi James Jeffrey ile bölgede görüştüm. Jeffrey, Türkiye’nin saldırılarının DEAŞ’la mücadeleyi başarısızlığa iteceğini ve bizim birlikte çalışmamızın sonuçlarının heba olacağını biliyor” ifadelerini kullanan Cilo, bölgede DEAŞ’ın halen çok güçlü olduğunu ve DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi’nin ‘bir görünüp bir kaybolduğunu’ iddia etti. Terör örgütü içerisinde Abdullah Öcalan’ın manevi oğlu olarak bilinen Cilo bu demeci verirken, Suud-BAE destekli iki Arap aşiretinin “Erdoğan’ı durdurun” çağrısı yapması dikkat çekti. Suriye genelinde aşiretlerin yüzde 80’inin Türkiye’nin yanında olduğu bir ortamda küçük bir azınlık durumunda kalan 2 aşiret, “Başta uluslararası koalisyon ve tüm uluslararası güçler, Erdoğan’ı durdurmalı” mesajı verdi. Terör örgütünün Türkiye uzantıları tarafından kurulan ‘Demokratik Toplum Hareketi’ adlı oluşum ise doğrudan Türkiye’ye askeri müdahalede bulunulmasını istedi.

#PKK
#DEAŞ
#Suriye
5 yıl önce