Hırvatistan Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'ların test sürüşlerine başladı
14:38, 12/08/2025, Salı
AA

Hırvatistan, Baykar ile 2024'te Bayraktar TB2 SİHA ihracatını kapsayan anlaşma imzalamıştı.
Hırvatistan, Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) test sürüşlerine başladığını duyurdu.
Hırvatistan Savunma Bakanı Ivan Anusic, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Hırvatistan Silahlı Kuvvetleri mensuplarının Baykar'ın eğitim merkezindeki eğitimlerini başarıyla tamamladığını belirtti.
Eğitimin ardından Bayraktar TB2 SİHA'larının test sürüşlerine Hırvatistan'da başlandığını duyuran Anusic, test faaliyetlerinin gelecek günlerde gece ve gündüz süreceğini ifade etti.
Anusic, Bayraktar TB2 SİHA'ların sahip olduğu üstün özelliklerinin yanı sıra sınır güvenliği, keşif-gözetleme ve orman yangınlarıyla mücadele gibi alanlarda da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
Hırvatistan, Baykar ile 2024'te Bayraktar TB2 SİHA ihracatını kapsayan anlaşma imzalamıştı.

Dünya
Kasti çıkarılan orman yangını Bayraktar TB2 tarafından görüntülendi

Dünya
ABD ve Çin’i eledi: Kuveyt'ten Bayraktar TB2 ile güç gösterisi

Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu: Bayraktar TB2, Marmaris'te olası yangını engelledi

Gündem
Orman kundakçıları İHA’dan kaçamadı: Bayraktar TB2 kısa sürede tespit etti
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.