|

İbrahimi, Çin'de aktif rol almasını istedi

Birleşmiş Milletler(BM) ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi, Suriye sorununun çözülmesi için Çin'in aktif bir rol oynayabileceğini söyledi.

Aa
00:00 - 31/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 09:26 - 31/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
İbrahimi, Çin'de aktif rol almasını istedi
İbrahimi, Çin'de aktif rol almasını istedi

Çin Dışişleri Bakanı Yang Jiechi, BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi ile başkent Pekin'de bir görüşme gerçekleştirdi.

Suriye'deki çatışmaların durması için Pekin'in desteğini almak amacıyla bu ülkeye geldiği belirtilen İbrahimi, sorunun çözüme kavuşmasında Çin'in aktif bir rol oynayabileceğini bildirdi.

Basına kapalı yapılan görüşmede, Özel Temsilci İbrahimi'nin, Suriye sorununun çözümüne ilişkin hazırladığı yeni önerileri sunduğu belirtiliyor. İbrahimi bu önerilerini BM Güvenlik Konseyi'ne getirerek Suriye'de siyasi diyalog sürecini başlatmayı hedefliyor.

Yang Jiechi ise görüşmede, Çin hükümetinin, İbrahimi'nin ziyaretine büyük önem verdiğini kaydetti. Bakan Yang; ziyaretin, karşılıklı anlayışın pekiştirilmesi ve sorunun rasyonel şekilde çözülmesi için yararlı olacağına inandığını söyledi.

Son iki ay içinde İbrahimi ile üçüncü kez görüştüklerine vurgu yapan Çinli bakan, Suriye sorunun rasyonel şekilde çözülmesi için İbrahimi'nin harcadığı çabayı övgüyle karşıladıklarını ifade etti. Yang Jiechi, Pekin hükümeti olarak sorunun çözümü konusunda özel temsilciyle görüş alışverişinde bulunmaya devam etmeyi arzuladığını dile getirerek sözlerini tamamladı.

Çin hükümetinin daveti üzerine gerçekleşen İbrahimi'nin ziyareti, dün başlamıştı. Ziyaretin bugün tamamlanması bekleniyor. İbrahimi Çin'den evvel Rusya'yı ziyaret etmişti.

12 yıl önce