|

Ignatius bu defa süre verdi

Başbakan Erdoğan'ın çıkışıyla tarihe geçen Davos panelinin katılımcıları Amr Musa ile moderatör David Ignatius bu defa Washington'da aynı paneldeydi. Yine süresinin dışına çıkan panelde Ignatius bu defa zaman tanımak konusunda daha toleranslıydı.

Ali Akel
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:06 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Ignatius bu defa süre verdi
Ignatius bu defa süre verdi

Davos Zirvesi'nde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çıkışıyla günlerce tartışılan "Gazze panelinin" katılımcılarından Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile panelin moderatörü gazeteci David Ignatius, bu defa Washington'daki bir panelde bir araya geldi.

Carnegie Endowment isimli düşünce kuruluşundaki paneli Davos'taki Gazze panelinin moderatörü Ignatius yönetti. Bu panel de Davos'taki gibi süresinin dışına taştı. Bu defa konuşmacının sözünü kesmeyen Ignatius, Amr Musa'ya 5 dakika daha zaman tanıdı. Bunun üzerine bir Arap gazeteci Ignatius ve Musa'ya şu soruları sordu: "Sayın Ignatius Başbakan Erdoğan'a 5 dakika vermediğiniz için pişman mısınız? Ve ekselansları Amr Musa, neden Erdoğan ile yürümediniz?"

Amr Musa'nın "Önce David cevap versin" demesi üzerine Ignatius, "Panelin süresini 15 dakika aşmıştık. Başbakan benden bir dakika istedi ben de verdim. Hatırlatmam buna yönelikti" dedi.


ZAMAN VERİLMELİYDİ

Burada Ignatius'un sözünü kesen Amr Musa, "Peres yüzünden" deyince, Ignatius, "Daha fazla zamanımız olsun isterdim. Türkiye'nin Başbakanı'na saygısızlık etmek gibi bir niyetim yoktu" diye cevap verdi. Amr Musa ise, Erdoğan'ın Peres'i protesto etmek için değil David Ignatius ile olan çekişmesinden dolayı ayrıldığını belirterek, “Türkiye'nin Başbakanı olarak farklı şekilde kendisine muamele edilmeliydi. 10-15 dakika verilmeliydi” dedi. Musa, “Ben de Erdoğan gibi Peres'e cevap verecektim ama zaman kalmamıştı” derken salonu terk etmemesine yönelik soruya “Neden ben de ayrılmalıydım!” diye tepki gösterdi.


15 yıl önce