|

İngilizler London Eye kutlamalarında coştu

İngiltere'de yılbaşı gösterilerinin merkezi olan başkent Londra'daki London Eye bölgesinde yapılan kutlamalara yaklaşık 350 bin kişi katıldı.

İha
00:00 - 1/01/2007 Pazartesi
Güncelleme: 09:24 - 1/01/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
İngilizler London Eye kutlamalarında coştu
İngilizler London Eye kutlamalarında coştu

Lazer gösterilerini izleyebilmek için havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen saatler öncesinde bölgede toplanmaya başlayan İngilizler, muhteşem havai fişek gösterileriyle yeni yıla girdi.

Çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, bu yıl, önceki senelerden farklı olarak Trafalgar Meydanı'nda herhangi bir eğlence tertip edilmedi. London Eye'daki kutlamaların BBC aracılığıyla dev ekranlara yansıtıldığı meydana girişin kısıtlanması da eğlenmek isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Onbinlerce kişi Thames Nehri kenarında ve köprülerin üzerinde lazer şölenini izlerken, çok sayıda kişi de yeni yıla nehir üzerindeki botlarda "merhaba" dedi.

Toplam 10 dakika süren lazer gösterisi için, Londra şehir merkezine giden birçok yol, 20.00'den itibaren trafiğe kapatılarak yayalara açıldı. Yaşanan trafik kaosundan dolayı binlerce kişi, yaya olarak bölgeyi terketmek zorunda kaldı.

Bu arada Edinburgh'da yapılması planlanan Sokak Partisi, soğuk ve fırtınalı hava sebebiyle iptal edildi. Liverpool'daki yeni yıl eğlenceleri ise 5 Ocak tarihine ertelendi. Yine Glasgow, Belfast ve Newcastle'da da olumsuz hava şartlarından dolayı yılbaşı kutlamaları iptal edildi.

17 yıl önce