|

İRAN'DA UÇAK DÜŞTÜ: BAKAN ÖLDÜ

.
00:00 - 18/05/2001 Cuma
Güncelleme: 14:39 - 22/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İRAN'DA UÇAK DÜŞTÜ: BAKAN ÖLDÜ
İRAN'DA UÇAK DÜŞTÜ: BAKAN ÖLDÜ

İran Ulaştırma Bakanı'nın da aralarında bulunduğu 29 yolcu ve mürettebatı taşıyan Rus yapımı uçak düştü. Uçakta bakanla birlikte bulunan 6 milletvekili 22 kişinin tamamı öldü.

İran Ulaştırma Bakanı Rahman Dadman'ın da aralarında bulunduğu 29 yolcu ve mürettebatı taşıyan uçak düştü. Uçakta bulunan 6'sı milletvekili, biri bakan 29 kişinin tamamı öldü. İRNA haber ajansı ilk geçtiği haberlerde Dadman'ı taşıyan uçağın, dün kuzeydeki Sari kenti yakınında kaybolduğunu duyurdu.

Ajansa göre, Faraz-i Kesm Havayolları'na ait Rus yapımı Yak-40 tipi uçağın pilotu, hava trafik kontrolörlerine kötü hava koşullarından bahsetti ve Tahran'a dönebileceğini ya da acil iniş yapabileceğini söyledi. Hava trafik kontrolörlerinin, uçakla en son Sari kentine varmadan 10 dakika önce temas kurduğu belirtildi.

Yerel yetkililer, daha önce kaybolduğu açıklanan uçağın düştüğünü belirtti. Tahran'dan Sari kentine giden uçakta Dadman'ın yanısıra 6 milletvekili, bakan yardımcısı ve 22 kişi bulunuyordu.

Enkazı dağlık bölgede bulundu

Uçağın enkazı, Sari kentinin doğusundaki dağlık bölgede bulundu. İçişleri Bakanlığı uçağın enkazının Sari'nin 145 kilometre doğusundaki Gorgan ve Şahrud arasındaki dağlık bölgede bulunduğunu açıkladı. Yetkililer, Dadman ve beraberindeki heyetin, havaalanı açılışı için Sari'nin 130 kilometre doğusundaki Gorgan kentine gitmekte olduğunu söylediler.


23 yıl önce