|

İşgalci İsrail'in saldırılarında 52 Filistinli yaralandı

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde düzenlenen barışçıl gösterilere saldırılarında 52 Filistinli yaralandı. Gerçek mermiyle ateş açtığı ifade edilen işgalci İsrail askerlerinin saldırılarında, 92 kişi de göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Yeni Şafak
19:58 - 31/08/2018 الجمعة
Güncelleme: 21:21 - 31/08/2018 الجمعة
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İşgalci İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen barışçıl gösterilere gerçek mermiyle saldırısında 52 Filistinli yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek mermiyle açtığı ateş sonucu 52
Filistinli
nin yaralandığı belirtildi.
Yaralılar arasındaki gönüllü bir sağlık çalışanı ile 10 yaşındaki bir çocuğun durumunun ağır olduğunun kaydedildiği açıklamada, gösterilerde
92 Filistinlinin de göz yaşartıcı gazdan
etkilendiği aktarıldı.
  • Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adıyla barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri, "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere saldırısında şu ana kadar aralarında 3 sağlık görevlisi ile 2 gazetecinin de bulunduğu 160'tan fazla kişi şehit edildi.

#Büyük Dönüş yürüyüşü
#Filistin
#Gazze
٪d سنوات قبل