|

İşi gücü tweet

Sosyal medyadan attığı mesajlarla muhaliflerinin öfke seline yol açan ABD Başkanı Donald Trump, “yataktayken de tweet attığını” itiraf etti. Twitter’ı yalancı medyaya karşı kendisini savunma aracı olarak gördüğünü belirten Trump ‘’Hakkımda çok fazla yalan haber var, yanlış ya da uydurma haber sayısı çok fazla’’ açıklamasını getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 00:53 - 30/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Donald Trump, “yataktayken tweet attığını” itiraf etti.
Donald Trump, “yataktayken tweet attığını” itiraf etti.

İngiliz kanalı ITV’de Piers Morgan’a röportaj veren ABD Başkanı Donald Trump, “yataktayken tweet attığını” itiraf etti. Dünyada çok sayıda insanın okumak için kendisinin tweet atmasını beklediğini söyleyen Trump, "Evet, bazen yataktayken, bazen kahvaltıda ya da öğle yemeğindeyken ya da her neredeysem, ama genelde sabah erken saatlerde yahut akşam bir şeyler yapabiliyorum" dedi. Gazeteci Michael Wolff’un ‘Gazap ve Öfke’ adlı kitabında kendisiyle ilgili çizdiği portreyi yalanlayarak "Ama gün içinde uzun saatlar boyunca çok meşgulüm, çok yoğun oluyorum" diye ekledi.

YAVERLERİ DE TWEETLİYOR

Sosyal medya kullanımıyla ilgili "Bazen gerçekten çok hızlı şekilde bir şeyler dikte ettiriyorum ve sosyal medyaya koyması için adamlarımdan birine veriyorum. Ama genelde mesajlarımı kendim yazıyorum" bilgisini de paylaşan Trump, Twitter’ı kendisini savunma aracı olarak gördüğünü belirtti. "Hakkımda çok fazla yalan haber var, yanlış ya da uydurma haber sayısı çok fazla" açıklamasını getirdi. Bunun üzerine New York Times Gazetesi'nin Beyaz Saray muhabiri Maggie Haberman, geçen yıl Trump’ın henüz sabah yataktan kalkmamışken yastığa yaslanarak tweet attığını haber yaptıklarında ABD Başkanı’nın çok öfkelendiğini hatırlattı.

TWITTER TRUMP’TAN MEMNUN

Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a Twitter’den "Benim de bir Nükleer Düğmem var ama onunkinden daha büyük ve daha güçlü. Ayrıca benim Düğmem çalışıyor!" diye yanıt vermesinin tepki çekmesi üzerine sosyal medya şirketi dünya liderlerinin hesaplarını kapatamayacağı, zira bunların devasa etkileri sayesinde küresel sohbet ortamı için kritik rol oynadıklarını savunmuştu.

#Donald Trump
#Twetter
#ABD
6 yıl önce