|

İspanya’da sarı gerilim

İspanya’da ayrılıkçılar ve bağımsızlığı desteklemeyenler arasında sarı kurdele kavgası yaşanıyor. Ayrılıkçılar sarı kurdeleleri, yollar, köprüler, kumsallar gibi kamusal alanlara asarken bağımsızlığa karşı çıkan İspanyollar ise bir şekilde bunları söküyor ya da kesiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:06 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Sarı kurdeleleri kamusal alanlara asan ayrılıkçılar ile bunları söken bağımsızlık karşıtları arasında şiddete varan gerilimler yaşanıyor.
Sarı kurdeleleri kamusal alanlara asan ayrılıkçılar ile bunları söken bağımsızlık karşıtları arasında şiddete varan gerilimler yaşanıyor.

İspanya’da, bağımsızlık girişimindeki rolleri nedeniyle tutuklanan Katalan liderleri simgeleyen sarı kurdeleleri kamusal alanlara asan ayrılıkçılar ile bunları söken bağımsızlık karşıtları arasında şiddete varan gerilimler yaşanıyor. Ayrılıkçılar sarı kurdeleleri, yollar, köprüler, kumsallar, meydanlar gibi kamusal alanlara veya yerel hükümet binalarına asarken bağımsızlığına karşı çıkan İspanyollar ise bazen organize bir şekilde bunları söküyor ya da kesiyor.


Olay sayısı 200’ü aştı

Ülkede, sembolleri asan ayrılıkçılarla ile bunları söken birlik yanlıları arasında yaşanan çok sayıda olay polis kayıtlarına geçti. Bağımsızlık yanlısı sivil toplum kuruluşlarından Omnium’un Başkanı Marcel Mauri, Katalonya bu sayının 200’ü bulduğunu öne sürdü. Tartışmalar büyürken bağımsızlık yanlısı yerel Katalonya hükümeti, kurdeleleri sökenlere para cezası uyarısında bulundu.

#İspanya
#Bağımsızlık
6 yıl önce