|

İsrail evlerimizi zorla yıkıyor

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün başladığı günden beri yüzlerce kişinin şehit edildiği Filistin’de, işgalci İsrail’in zulümleri devam ediyor. Yeni Şafak’a konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistinlilerin evlerinin zorla yıkıldığını, hastanelerde tıbbi malzemelerin bittiğini ve yardımların ulaşmasının engellendiğini söyledi. Zuhri, “Tüm zorluklara rağmen Filistin halkının tek mücadelesi özgür Mescid-i Aksa’dır” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:35 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Filistin’de, işgalci İsrail’in zulümleri devam ediyor.
Filistin’de, işgalci İsrail’in zulümleri devam ediyor.

Siyonist İsrail rejiminin işgal girişimine karşı Filistin’de 30 Mart’ta başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüş eylemlerinin 5 aylık bilançosu vahşeti gözler önüne seriyor. Eylemelerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 180 Filistinli şehit oldu, 18 bin 300 kişi de yaralandı. Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 23. Cumasında direniş için binlerce Filistinlinin Gazze Şeridi’ne akın etmesi için çağrı yapıldı.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Filistin direnişinde yaşanan son gelişmeleri Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri Yeni Şafak’a anlattı. Müslümanlara zulüm karşısında sessizliğini bozarak Filistin halkına destek vermesi çağrısında bulunan Zuhri, “23. Cuma direnişinde yine onlarca Filistinli yaralanacak, belki içlerinde şehit olanlar olacak. Bizler şehit olmayı göze aldık. Yine de davamızdan geri adım atmayacağız” diye konuştu.


KAZANANA KADAR DİRENECEĞİZ

Yapılan tüm barış görüşmelerine rağmen İsrail ablukasının azalmak yerine arttığını söyleyen Zuhri şöyle konuştu: “İsrail anlaşmalara uymadı. Biz de haklarımızı geri alana kadar direnişimize devam edeceğiz. Direniş için yeni eylem planları hazırlıyoruz. Daha şiddetli ve kararlı adımlar atılacak. Onlar masum çocukları gerçek mermilerle katlediyorsa biz de silahlı direnişimizi sürdüreceğiz, gerekli adımları atarak Filistin’in özgürlüğü için mücadele edeceğiz.”

YARDIMLAR FİLİSTİN’E DEĞİL İSRAİL’E

“ABD Filistin’e hiçbir zaman ekonomik yardım yapmadı” diyen Zuhri şöyle devam etti: “ABD işgalden başka bir şey yapmıyor. Filistin’in düşmanı nasıl Filistin’e yardım edebilir ki. Asıl yardım İsrail’e yapılıyor. Bizler ABD’nin yardımını istemiyoruz. Günde 4 saat elektrik veriliyor. ABD’nin verdiği yardımlarla Filistin’i bombalayan İsrail, yıkılan evlerimizi yeniden yapmamızı engelliyor. Filistin halkının elinden evleri zorla alınıyor. Filistinli çocuklar İsrail hapishanelerinde hastalıklarla boğuşuyor. Hastanelerde ilaç ve tıbbi malzemelerin sonuna gelindi. Yardımların gelmesi engelleniyor. Tüm zorluklara rağmen Filistin halkının tek mücadelesi özgür Mescid-i Aksa’dır.”

Filistin’e barışın gelebilmesi için İsrail’in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi gerektiğini vurgulayan Zuhri, “Yoksa tek Filistinli kalana kadar direniş sürecek. Hamas güçlü yapısını koruyor. İsrail’in tüm saldırılarına karşı koyabilecek güce sahibiz” dedi.


Linç ediliyorum

İsveç'te 9 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimlere sayılı günler kala partisi tarafından Türkiye aleyhine konuşmadığı için ihraç edilen Türk kökenli politikacı Mikail Yüksel, şimdide bağımsız milletvekili adaylığının düşürülmeye çalışıldığını söyledi.

TÜRK FOBİSİNİ TETİKLİYOR

Göteborg'da bağımsız milletvekili adaylığı devam eden Yüksel, "Bir haftadır İsveç basınında aleyhimde çıkan olumsuz haberlerle adeta linç edildim. Milletvekilliği adaylığım elimden alınmak istendi. Terör örgütü PKK sempatizanlarının iftiralarıyla beni ihraç eden partim, İsveç Seçim Kuruluna adaylığımı düşmesi için müracaatta bulundu" dedi. Yüksel, Türkiye aleyhinde konuşmadığı için çok yıpratıldığını işaret ederek, "Hakkımda o kadar çok yazı ve haber çıktı ki resmen linç edildim. Sosyal medyada da küfür ve ırkçı paylaşımlara maruz kaldım. Bu tür sorumsuzca yayınlar İsveç'te Türk fobisini de tetikliyor" dedi.

#İsrail
#Filistin
#Sami Ebu Zuhri
6 yıl önce