İsrail 'soykırım' demeye hazırlanıyor

Dış Haberler
01:00, 28/03/2010, Pazar
Yeni Şafak
İsrail 'soykırım' demeye hazırlanıyor
İsrail 'soykırım' demeye hazırlanıyor

ABD ve İsveç'in ardından İsrail meclisinin de sözde Ermeni 'soykırımı' iddialarını görüşeceği iddia edildi. İsrail haber sitesi IzRus'a göre bu adımın atılmasında Türkiye ile İsrail arasında yaşanan diplomatik kriz etkili oldu.

ABD, İsveç, Bulgaristan ve Sırbistan'ın ardından bu kez İsrail'den "sözde Ermeni soykırımını" tanıma yönünde bir adım geldi. Rusça yayın yapan İsrail haber sitesi IzRus, muhalefetteki sol eğilimli Meretz partisi lideri Haim Oron'un, "Ermeni soykırımı" tasarısını önümüzdeki ay İsrail Parlamentosu Knesset'e taşımaya hazırlandığını iddia etti. IzRus sitesi, Ermeni tasarısının bu yıl hem İsrail içinde hem de dışarıda her zamankinden daha fazla gündemde olduğunu belirterek, jeopolitik nedenlerle tasarının artık Türkiye-İsrail ilişkileri kapsamında görülmediğini öne sürdü. Ancak haberin, Rus kökenli Yahudilerin internet gazetesi olarak bilinen ve ortakları arasında Ermenilerin de bulunduğu bu site tarafından duyurulması, 'manüpülasyon' kuşkusunu gündeme getirdi.

SEBEP DİPLOMATİK KRİZ Mİ?

Muhalefetteki sol eğilimli Meretz partisinin önerge hazırladığını duyuran IzRus'a İsrail basını fazla itibar göstermedi. Meretz lideri Oron, geçen yıl Mayıs ayında Knesset'e, Ermeni iddialarının tartışılması için önerge sunmuş, bu önerge oy çokluğuyla rededilmişti. 1990 yılından günümüze kadar sözde Ermeni soykırımı ile ilgili görüşmeler,Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilere bağlı olarak, Knesset'in gündemine birçok kez gidip geldi. Aşırı milliyetçi Ermeni sitesinin haberine göre "Ermeni soykırımı"nın tekrar Knesset gündemine gelmesinde, Türkiye ile İsrail arasında son zamanlarda yaşanan diplomatik kriz neden oldu.


Gazze'de 2. katliam provası

İsrail, geçen yıl Gazze'de yaptığı katliamdan sonra önceki gün ilk kez Gazze'ye girerek terör estirdi. Gazze sınırından giren İsrail askerlerine Filistinli bir grubun ateş açtığı bunun üzerine çıkan çatışmada iki İsrail askerinin, iki Filistin gencinin öldüğü iddia edildi. Ancak gelen bilgiler İsrail'in Gazze'de korku saçmaya çalıştığı yönünde. 'Çatışmanın' ardından İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nden dün sabah ayrıldığı bildirildi. İsrail ordu sözcüsü, "askerlerin çekilmeden önce Gazze'dekilerin saldırılar için kullandığı altyapıları buldozerlerle yerlebir ettiğini" söyledi.



Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026