|

İsrail dünyaya eziyet

Siyonizme karşı duran Neturei Karta grubu sözcüsü Yahudi Haham Weiss: Siyonizm Yahudiliğin temsilcisi değil, ideolojik işgalci bir projedir. Siyonist devlet sadece Müslümanlar için değil, tüm dünya için eziyettir. Bu oluşumun karşısında duran tek devlet ise Türkiye.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:15 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Neturei Karta grubu sözcüsü Yahudi Haham Weiss
Neturei Karta grubu sözcüsü Yahudi Haham Weiss

İsrail’i tanımayan Yahudi Ortodoksları tarafından kurulan Neturei Karta grubu sözcüsü Yisroel Dovid Weiss, İstanbul'da Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu. Weiss, “Tevrat bize öldürmeyeceksiniz, bulunduğunuz topraklara sadık olarak ve Tanrı için çalışacaksınız diyor. Ama İsrail bunun dışında her şeyi yapıyor. Öyle bir devleti kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

SİYONİZM İŞGALCİ BİR PROJE

Kendi inanışlarında herhangi bir toprağı işgal etmek ya da insanlara eziyet etmenin olmadığını kaydeden Weiss, şunları söyledi: “Faşistliğe dönen bir anlayış ortaya koyan Siyonizm, Yahudiliğin temsilcisi değil, ideolojik işgalci bir projedir. Bu oluşumun karşısında duran tek devlet Türkiye’dir. Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in tehditlerine aldırmadan Filistin topraklarına sahip çıkıyor.”

MÜSLÜMANLARA KARŞI MAHCUBUZ

Siyonistlerin Filistin işgalini dini bir savaş olarak nitelendirdiğini, fakat dini değil Müslümanlara karşı bir zulüm olduğunu vurgulayan Weiss, “Biz Müslümanlarla yüz yıllarca beraber yaşadık. Bir problem yoktu. Dini problem değil, siyasi problemdir. Gerçek anlamda Yahudi olanlar Filistinlilerin acısını hissediyor. Müslümanlara karşı çok mahcubuz” diye konuştu.

KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİ

Hiçbir şekilde İsrail devletini tanımadıklarını belirten Yisroel Dovid Weis, sözlerini şöyle noktaladı: “ABD nasıl olur da Kudüs'te bir büyükelçilik açabilir? Kudüs Filistin’in başkenti! İsrail’in nasıl olabilir? Böyle bir iş yapmamalarını söyledik. Yaraya tuz basmak gibi bir şey bu. Siyonist devlet sadece Araplar ve Müslümanlar için zulüm değil, tüm dünya için eziyettir.”

  • Siyonizm haram!
  • Haham Yisroel Dovid Weiss şöyle konuştu: “Bizim inanışımıza göre Tanrı bizi korur ama Siyonistler buna asla inanmaz. Onlar Tanrı’ya isyan eder. İsrail’in kurulması bir ideolojidir, Yahudiliğe göre haramdır. Bizler doğru yaşayamadık, bu yüzden de cezalandırıldık. İsrail bu tarihi asla kabul etmiyor.”
#Siyonizm
#İsrail
#Yisroel Dovid Weiss
6 yıl önce