|

İyice paniklediler

Zeytin Dalı Harekatı ile 80’e yakın stratejik noktanın kontrol altına alınması başta terör örgütü olmak üzere Suriye’deki farklı kesimleri panikletti. PYD/PKK, İran destekli milisler ve ABD, Türkiye’nin Afrin merkeze doğru kararlı ilerleyişi sabote etmeye yönelik adımları hızlandırdı. Çeşitli senaryolarla Türkiye’nin kararlılığı test edilmek isteniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 02:58 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı bölgedeki teröristleri panikletti.
Zeytin Dalı Harekatı bölgedeki teröristleri panikletti.

TSK ve ÖSO’nun Afrin’i temizlemek için başlatığı ve bir ayı dolduran Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısı PYD/PKK, İran ve ABD’de paniğe neden oldu.

Terör örgütü PYD/PKK, Zeytin Dalı Harekatı ile 80’e yakın noktanın kontrolünü kaybetti. Afrin çevresinde bulunan rejim mevzilerinin tamamına yakınını kontrol eden İran destekli milisler TSK-ÖSO ittifakının ilerleyişini sabote etmek için faaliyetlerine hız verdi. Rejim kanadında Afrin konusunda herhangi askeri bir hareketlilik kaydedilmezken, başta Mayadin olmak üzere İran destekli medya kuruluşları Afrin merkezli senaryolar üretmeye devam ediyor.

KÖŞEYE SIKIŞTI

Afrin ilçe merkezine Kastel Cindo hattından 16 kilometre, Cinderesi güzergahından 20, Bülbül cephesinden 19, Raco’dan ise 21 kilometreye kadar yaklaşan TSK ve ÖSO birlikleri harekat döneminin en büyük ilerlemesini kaydetti. 3 tepe, 5 köy, terör örgütüne ait bir üs noktası gün içerisindeki operasyonlarla terör örgütünden temizlendi. İyice köşeye sıkışan terör örgütü, kendini korumaya alabilmek için Esed rejimiyle müzakere trafiğini yoğunlaştırdı. Ancak şimdiye kadar bir sonuç alamadı. PKK sözcüsü rejim adına yapılan silah bırakma şartına uymayı reddettiklerini ve savaşa devam edeceklerini açıkladı.

SPEKÜLASYONLAR ARTTI

Ancak yerel kaynaklar, Afrin’e yönelik herhangi bir askeri sevkiyat olmadığı bilgisini verirken, uzmanlar son iki günde artan Afrin spekülasyonların amacını Türkiye’nin kararlılığını sınamak şeklinde açıklıyor. Şam rejiminin bölgede hiçbir askeri varlığı olmamasına rağmen yapılan spekülatif açıklamaların İran destekli Şii militanları Suriye Ordusu üniforması ile Afrin’e sokma girişimi olarak değerlendiriliyor.

İRAN KORUMASINDA GELDİLER

Halep Nübbul güzergahından gün boyu yaşanan tek hareketlilik ise Şeyh Maksud bölgesinden gelen 15 araçlık terörist takviyesi oldu. Otobüslerle Afrin’e giren PKK’lıların bir önceki nakilde olduğu gibi İran destekli Şii grupların korumasında ilçe merkezine getirildiği ve aralarında Suriye rejimi için savaşan Şebbiha milislerinin de bulunduğu bildirildi. Halep-Şeyh Maksud’tan gönderilen otobüslerin içerisinde tanksavar ve 23 milimetrelik uçaksavarlar ile birlikte çok sayıda silahın da Afirn’e sokulduğu gelen bilgiler arasında.

#Zeytin Dalı Harekatı
#PKK
#Ortadoğu
6 yıl önce