|

Kaddafi'den yandaşlarına savaş çağrısı

Kaddafi Trablus'ta yandaşlarına “Libya'yı savunmak için hazırlanın" diye seslendi

Aa
00:00 - 25/02/2011 Cuma
Güncelleme: 21:05 - 25/02/2011 Cuma
Yeni Şafak
Kaddafi'den yandaşlarına savaş çağrısı
Kaddafi'den yandaşlarına savaş çağrısı

Libya lideri Muammer Kaddafi, başkent Trablus'ta Yeşil Meydan'da yandaşlarına seslendi.

Libya devlet televizyonuna göre, Kaddafi yandaşlarına "Libya'yı savunmak için hazırlanın" dedi.

"Libya halkının kendisini sevdiğini" söyleyen Kaddafi, "tüm halkı silahlandırmak için 'gerekirse' tüm silah depolarının açılacağını" belirtti.

Kaddafi, "savaşacaklarını ve galip geleceklerini" söyledi.


-KADDAFİ, BATI DAĞLARI BÖLGESİNDE DE KONTROLÜ KAYBEDİYOR-

Libya'nın Batı Dağları bölgesindeki üç yerleşim merkezinin Trablus'un kontrolünden çıktığı bildirildi.

Trablus'un 150 kilometre güneybatısında bulunan bölgeden gelen bir görgü tanığı Reuters'a yaptığı açıklamada, "Batı Dağları'ndaki bütün insanlar yerel komiteler kuruyorlar. Güvenliği ve diğer işlerini bağımsız bir şekilde örgütlüyorlar" dedi.

Bu yerleşim merkezlerinin Yefren, Zenten ve Cadu olduğunu söyleyen görgü tanığı, bölgenin diğer bölümlerinin ise halen Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kontrolünde olduğunu belirtti.


-ABD LİBYA BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KAPATTI-

Amerikalı bir yetkili, ABD'nin tüm personelini tahliye etmesinin ardından Trablus Büyükelçiliğini kapattığını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, ABD'nin Trablus Büyükelçiliğinin işlemlerini, ülkede kötüye giden güvenlik durumu nedeniyle durdurduğunu kaydetti.



-PORTEKİZ'DEKİ LİBYA BÜYÜKELÇİSİ İSTİFA ETTİ-

Libya'nın Lizbon Büyükelçisi Ali İbrahim Emdored, Libya'daki gösterileri bastırmak için halka karşı şiddet kullanımını protesto ederek istifasını verdi.

Büyükelçi Emdored AP'ye yaptığı açıklamada, istifasının nedenini, "halkının bu faşist rejim tarafından katledilmesi" olarak açıkladı.

"Halkın temsilcisi iktidarın, halkı öldürdüğünü" belirten Büyükelçi, dünyaya da seslendi ve "Halkıma derhal yardım edilsin, bu katliam durdurulsun" dedi.


LİBYA'NIN BM BÜYÜKELÇİ YARDIMCISI: PETROL İHRACATI DURABİLİR

Libya'nın BM'deki Büyükelçi Yardımcısı İbrahim Dabbaşi, ülkesinden petrol ihracatının yakında güvenlik gerekçesiyle durabileceğini, ancak ülkedeki petrol sanayisinin zarar görmeyeceğini söyledi.

Libya lideri Muammer Kaddafi ile daha önce yollarını ayırmış olan Dabbaşi, bugün yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin, Kaddafi ve diğer Libya liderlerine yönelik derhal yaptırımlara başvurması çağrısında da bulundu.

Dabbaşi, "Bu, deli bir adam, psikolojisi dengeli değil. Öldürülünceye kadar veya intihar edinceye kadar ayrılmayacak" görüşünü savundu.


13 yıl önce