Kan donduran olay: Kızının cesedini 20 yıl dondurucuda sakladı, yakalanınca her şeyi itiraf etti

17:29, 25/09/2025, PerşembeG: Güncelleme: 17:45, 25/09/2025, Perşembe
AA
Kan donduran olay: Kızının cesedini 20 yıl dondurucuda sakladı, yakalanınca her şeyi itiraf etti
Japonya'da kızının cesedini yaklaşık 20 yıl dondurucuda saklayan 75 yaşındaki kadın gözaltına alındı

Japonya'nın İbaraki eyaletinde 75 yaşındaki bir kadın, kızının cesedini yaklaşık 20 yıl boyunca derin dondurucuda sakladığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Japonya basınındaki haberlere göre, İbaraki eyaletindeki Ami kasabasında yaşayan 75 yaşındaki kadın, akrabasıyla polis merkezine giderek kızının cesedinin evindeki dondurucuda olduğunu söyledi.


Polis, kadının "20 yıl önce, cesedin kokusu tüm evi sarmıştı, ben de bir dondurucu satın alıp, onu oraya koydum." ifadelerini kullandığını aktardı.

Japon polisi, 25 Eylül'de kızının cesedini yirmi yıl boyunca dondurucuda sakladığını itiraf eden 75 yaşındaki bir kadının tutuklandığını bildirdi.


Kimliğinin açıklanmasını istemeyen yerel bir polis sözcüsünün verdiği bilgiye göre, soruşturmacılar 23 Eylül'de Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Ibaraki vilayetindeki K eiko Mori'nin evindeki derin dondurucuda yetişkin bir kadının cesedini buldu .


Sözcü, Mori'nin "1975 doğumlu, hayatta olsaydı 49 veya 50 yaşında olacak kızı Makiko olduğunu" söylediğini aktardı.


Her detayı kan dondurdu

"Çürüme ilerliyordu" diyen uzman, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağını kaydetti. Mori, 23 Eylül'de bir akrabasıyla birlikte polise giderek cesedi dondurucuda sakladığını bildirdi. Sözcü, araştırmacıların Mori ile birlikte evi ziyaret ettiklerinde, cesedin üzerinde tişört ve iç çamaşırı olduğunu, dondurucunun içinde yüzüstü diz çökmüş halde bulunduğunu söyledi.


Mori, ceset terk ettiği şüphesiyle tutuklandı.


New York Times yazdı: Kan dondurucu fotoğraf koridorlar ceset dolu
Dünya
New York Times yazdı: Kan dondurucu fotoğraf koridorlar ceset dolu



Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026