|

Kavuşma sevinci: Kızılay ayrı düşen binlerce aileyi biraraya getirdi

Suriye’deki çatışmalar nedeniyle ayrı düşen minik bebek Ahmed ile annesi Hadice 1,5 yıl sonra Hatay’da buluştu. Anne ile çocuğunun birbirlerine sarıldığı anlar herkesi duygulandırdı. Hadice, Ahmed’e hamileyken İdlib’de bombardımana yakalandı. Ağır yaralandı ve eşini kaybetti. Suriye’de tedavisi sırasında doğum yapan Hadice ardından Türkiye’ye sevk edildi. Hadice’nin İdlib’deki oğlunu bulan Kızılay, şimdiye kadar savaşın ayrı düşürdüğü tam 4 bin 89 aileyi bir araya getirdi.

Yasemin Asan
00:04 - 9/07/2020 Perşembe
Güncelleme: 22:57 - 8/07/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Çocuğunu bir buçuk senedir göremeyen anne Hadice’nin, oğlu Ahmed’e sarıldığı anda yaşadığı sevinç herkesin yüreğini ısıttı.
Çocuğunu bir buçuk senedir göremeyen anne Hadice’nin, oğlu Ahmed’e sarıldığı anda yaşadığı sevinç herkesin yüreğini ısıttı.
’nın çalışmaları sayesinde, Suriye’deki çatışmalar sebebiyle ayrı düşen anne ve minik oğlu,
’da kavuşturuldu. Suriye’de yaşanan iç savaş yüzlerce aileyi birbirinden ayırdı. Aile Bağlarının Yeniden Tesisi Projesi sayesinde, savaş nedeniyle ailelerinden kopmuş kişiler, Kızılay sayesinde kavuşuyor.

TEDAVİ İÇİN GELDİ

Proje, göç yolunda ayrı düşmüş birinci dereceden ve özel ihtiyaç sahibi kişilerin akrabaları ile yeniden birleşmelerini ya da akıbetlerini öğrenmelerini, düzenli iletişim kurmalarını kapsıyor. Bu yolla şu ana kadar 4 bin 89 aile birleştirildi. Bunlardan biri de Suriye’deki çatışmalar sebebiyle ayrı düşen çocuğunu bir buçuk senedir göremeyen anne Hadice’nin iki yaşındaki oğlu Ahmed’e kavuşturulması oldu. Anne Hadice ve baba Ahmed, Suriye’de bir uçak bombardımanına maruz kaldı. Baba Ahmed saldırıda hayatını kaybetti. Hamile olan Hadice ise sırtına isabet eden bir şarapnel parçası sonucunda ağır yaralandı. Tedavisine Suriye’de başlandı. Bu sırada Hadice, doğum yaptı. Bebeğine, vefat eden eşi Ahmed’in ismini verdi. Ancak Suriye’deki sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle Hadice, tedavisine devam etmek için Türkiye’ye geldi. Ahmed’i ise dedesi ve anneannesine bıraktı. Bir buçuk sene boyunca oğluna hasret kalan Hadice, çocuğuna tekrar kavuşabilme umuduyla Türkiye’deki resmi makamlarla iletişime geçti.

ÇOK MUTLUYUM


  • Ahmed’i annesine kavuşturmak için heyecanla hazırlık yapan dede Ahmed Mustafa, “Hasta ve özlem dolu bir anneyi evladı ile birleştirilecek olan Kızılay’a teşekkür ediyorum” dedi. Kurumların koordinasyonuyla anne, 2 yaşındaki evladına Cilvegözü Sınır Kapısı’nda kavuştu. Anne Hadice, “Çok mutluyum, bu mutluluğumu hiçbir şeye değişmem” şeklinde konuştu.

#Kızılay
#Suriye
#Tedavi
#Çocuk
4 yıl önce