|

Kâbe örtüsüne ramazan bakımı

Ramazana sayılı günler kala Kâbe’nin örtüsü temizlendi, bağları yeniden güçlendirilerek bakım ve onarım yapıldı. Örtü, her yıl Kurban Bayramı arifesinde değiştiriliyor. 700 kilo saf ipek, 120 kilo altın ve gümüş kullanılan Kisve-i Şerif üzerinde çeşitli âyet ve dualar bulunuyor.

00:00 - 29/03/2022 الثلاثاء
Güncelleme: 23:04 - 28/03/2022 الإثنين
Yeni Şafak
Ramazan ayı öncesi Kâbe örtüsünün bakımı yapıldı.
Ramazan ayı öncesi Kâbe örtüsünün bakımı yapıldı.
Ramazan ayına sayılı günler kala Mekke’deki Mescid-i Haram’da yer alan
Kabe’nin
örtüsünde bakım onarım yapıldı. Beş gün sürecek çalışma, 14 teknisyen eşliğinde, kalite kontrolörü, sağlık uzmanı ve iş sağlığı ve güvenliği birimi eşliğinde gerçekleştiriliyor.
  • Mescid-i Haram hizmetlerinden sorumlu Haremeyni Şerifeyn İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, mübarek ramazan ayı hazırlıkları kapsamında
    Kabe
    ’nin örtüsü temizlendi ve bağları yeniden güçlendirilerek gerekli bakım ve onarım yapıldı.

EN YENİ TEKNOLOJİLER KULLANILIYOR

Kabe
örtüsünün Bakım İdaresi Müdürü Fahd el-Cabiri, söz konusu çalışmalarda en yeni teknolojilerin ve uluslararası standartlarda en iyi materyallerin kullanıldığını söyledi.
Kabe
örtüsü, çeşitli zamanlarda uygulanan bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının dışında, her yıl hac mevsiminde arife günü değiştiriliyor.

Yapımında yaklaşık 700 kilogram saf ipek, 120 kilogram gümüş ve altın kullanılan Kisve-i Şerif’in (Kabe örtüsü) üzerinde altın ve gümüşten işlenmiş çeşitli ayet ve dualar bulunuyor.

#Ramazan
#Kabe
#Kurban Bayramı
#Fahd el-Cabiri
#Mescid-i Haram
٪d سنوات قبل