|

Kıbrıs Rum Kesimi'nden son dakika engeli

Kıbrıs Rum Kesimi, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Filistin'e giden gemilere katılmak üzere KKTC yönünde denize açılmayı amaçlayan ve yabancı parlamenterlerin de dahil olduğu aktivistleri taşıyan teknelerin ayrılmasına izin vermedi.

Aa
00:00 - 29/05/2010 Saturday
Güncelleme: 11:10 - 29/05/2010 Saturday
Yeni Şafak
Kıbrıs Rum Kesimi'nden son dakika engeli
Kıbrıs Rum Kesimi'nden son dakika engeli

Nihai rotaları, Kıbrıs adası açıklarında, uluslararası sularda bulunan buluşma noktası olan tekneler geri çevrildi. Grubun sözcüsü yaptığı açıklamada, İrlanda, Bulgaristan ve İsveç'ten 17 parlamenterin de bulunduğu grubu taşıyan teknelerin KKTC yönünde hareket etmek istediğini belirtti. Özgür Gazze hareketinin sözcüsü Greta Berlin, Kıbrıs Rum yönetiminin bu tutumunun kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirtti. 

Polis sözcüsü Mihalis Katsounotos, yaptığı açıklamada, "Gazze yolculuğu ile ilgili hiç bir etkinliğe izin vermeyeceğiz" dedi. 

Rum yönetimi sözcüsü Titos Hristofides yaptığı açıklamada, kampanya organizatörlerinin, bu konuya Kıbrıs Rum yönetiminin karıştırılmaması yönündeki çağrıyı dikkate almadıklarını öne sürerek, harekete katılmak üzere kendi kıyılarından yola çıkacak gemilere izin vermeyeceklerini söylemişti. Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını, 3 yıllık İsrail ablukasını kınadıklarını belirten sözcü, buna karşın gemilerle ilgili kararlarını, adanın "hayati çıkarları gereği aldıklarını" kaydetmişti.  

Yaklaşık 750 aktivist ile 10.000 ton yardım malzemesini taşıyan 8 gemilik ana grubun buluşma noktasının Rum karasuları içinde olmadığı, uluslararası sularda olduğu bildirildi. 

14 years ago