Kim daha tuhaf
00:00, 08/10/2014, Çarşamba
Yeni Şafak
Kim daha tuhaf
İsrail Başbakanı'nın, ABD''yi ''Amerikan değerlerine ihanetle" suçlaması üzerine Beyaz Saray, ''İsrail''e hep destek verdik. Netanyahu''nun sözleri tuhaf'' diyerek kendini savundu.
Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu''nun, Doğu Kudüs''te Yahudi yerleşim yerleri inşası konusunda geçen hafta ABD yönetiminin İsrail''e yönelttiği eleştirileri ''Amerikan değerlerine aykırı'' şeklinde nitelendirmesini reddetti.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, ABD''nin ister Demokrat ister Cumhuriyetçi yönetimlerde olsun yıllardır gerek ikili boyutta gerekse de uluslararası platformlarda İsrail''e güçlü destek verdiğine işaret etti. Sözcü Earnest, ''Onun (Netanyahu''nun), hükümetinin eylemlerini, ''bizim (ABD''nin) yaklaşımımızın Amerikan değerlerine aykırı olduğu'' sözleriyle savunmaya çalışması tuhaf'' ifadesini kullandı. İsrail''in, Doğu Kudüs''teki Givat Hamatos yerleşim alanında 2 bin 610 yeni konut inşası ve Silvan beldesinde yerleşimleri genişletme kararı, birçok Arap ve AB ülkesinin yanısıra ABD tarafından kınanmıştı.
TEK TARAFLI ADIMLAR
ABD yönetimi de geçen hafta, İsrail''in Doğu Kudüs''te Filistinlilere ait 5 dönüm araziye el koymasını kınayarak, bu gelişmenin, ''İsrail''i en yakın müttefiklerinden bile uzaklaştıracağı ve Filistinlerle barış çabalarına bağlılığı konusunda soru işaretleri uyandıracağı'' mesajını vermişti.
ABD, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs''te Filistinlilerin yaşadığı Silvan''daki binalara el koymasını da eleştirmişti.
Başbakan Binyamin Netanyahu, geçen Mart''ta İsrail''i ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama''yı Ben Gurion Havaalanı'nda karşılamıştı. İki siyasinin ceketleri omuzlara atması, objektiflere böyle yansımıştı.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.